1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 13
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Gazda

Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 87721

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2013-03-30, 10:19   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Witaj Zibi. Kiedy skończyłeś naświetlania? Jaki region miałeś napromieniany? Przyjmujesz leki przeciwbólowe? Ja musiałem wmuszać w siebie jedzenie przez miesiąc od zakończenia napromieniania. Spróbuj jeść jogurty, nutridrinki, kisiel, budyń - nie gorące. Niestety, trzeba jeść przez "rozum". Poza tym - jeśli cokolwiek Ci zasmakuje - jedz. Oczywiście organizm sam wykluczy z diety potrawy mocno przyprawione czy kwaśne...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-08-26, 13:19   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Wynik - marzenie :-D
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-06-06, 16:47   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
i gut :)
Przeciwskazań do picia piwa nie ma?
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-05-23, 14:50   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Napisałbym co w takich przypadkach pomaga, ale się wstydzę...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-03-12, 11:10   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Tak to już jest, że nasza terapia łączy się z bólem, którego doświadczamy w trakcie leczenia... więc szpital kojarzy się z bólem...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-11-18, 09:33   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
No cóż... najlepiej niestety zmienić fryzurę... W miejscu naświetlań włosy się pojawią, ale już nie tak gęste. Jeżyk jest rozwiązaniem...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-11-13, 15:39   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
spróbuj pić gazowaną... co za smak po tych wiadrach niegazowanej... No i na noc - Biotene oralbalance gel - sam się zdziwiłem, że działa. Wcześniej spałem z głową wysoko, żeby mi się "nos nie zatykał". Bo jak przez usta się oddycha, to strasznie śluzówka wysycha. A od kilku dni sypiać zacząłem nisko. I powiem, że jakby śliny było w nocy więcej. Nie znam się na anatomii, ale może niepotrzebnie do gardła nie spływa? :-D . Nie mam pojęcia, ale nisko mi się zdecydowanie lepiej sypia, i nie budzę się żeby przepić wodą...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-09-22, 14:12   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Małgosiu, skórę na szyi się naciągnie. Trzeba się dużo śmiać, no i ten... :-D
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-09-08, 14:38   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
ja mieszałem płukanki miętowe z wodą... Po ziołowych mnie z kolei rwało. O szałwi musiałem zapomnieć...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-09-08, 13:32   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
No cóż... normalne. Miałem to samo. Przestałem myć zęby, dopóki nudności na zapach pasty nie ustały. Zresztą - smak pasty był zbyt intensywny i powodował ból. Lepsze były płukanki...
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-18, 09:44   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
bardzo smaczna cytata :)
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-11, 11:47   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Lepszy chyba panthenol... A czemu siedziałaś podczas wlewu? Nie mogłaś się położyć? Ja też miałem nudności po pierwszych naświetlaniach, ale nalotów na Rygę nie robiłem :) . Nudności przejdą, razem z odczuwaniem smaku niestety. Musisz dużo jeść. Jak nie dasz rady - wmuszaj w siebie nutridrinki. Smakują jak kupa (co prawda nigdy kupy nie jadłem, ale jakoś mi się kojarzą z czymś co z niemowlęcia wychodzi), ale za to masz do wyboru kilka "smaków" tego pskudztwa. Musisz jeść, żeby mieć siłę do walki ze skorupiakiem... Kciuki nadal trzymam mocno zaciśnięte, więc ten tekst napisałem bez użycia palców :mrgreen:
Gazda

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-08-05, 19:16   Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem do węzłów chłonnych
Małgosiu - będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron