Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Jagoda1966
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5476
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-09-22, 08:09 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Witam,
od operacji minął rok, badania kontrolne wypadły dobrze, brzuch, płuca czyste. Tata w bardzo dobrej formie, właściwie oprócz tego, że jest dodatkowo pod opieką nefrologa żyje jak przed diagnozą i zabiegiem. Oby tak już zostało, bardzo, bardzo się cieszę, że ma się dobrze. A Wam wszystkim też życzę takich dobrych wiadomości. |
Temat: Rak nerki w ciąży |
Jagoda1966
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 11257
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-03-17, 08:02 Temat: Rak nerki w ciąży |
szczypawka co u Ciebie ? jakieś wieści ? |
Jagoda1966
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-04, 03:38 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Dziękuję. Witam wszystkich i dziękuję za przyjęcie. |
Jagoda1966
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-03, 20:47 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc dla mnie to wcale nie był dobry wynik, no może teraz zmieniam troszkę zdanie wraz z zapoznawaniem się z tematem. Martwię się bardzo, ale wiadomo, nie może raczej być inaczej. Dzię przekazałam wynik tacie telefonicznie jutro czeka mnie z nim rozmowa "twarzą w twarz". Muszę być spokojna po to by i jemu zaszczepić ten spokój.
Czyli na tym etapie choroby chemioterapia, naświetlanie, itp nie sa stosowane ? |
Jagoda1966
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-03, 11:20 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Witam serdecznie, bardzo proszę o wyjaśnienie wyniku mojego taty:
Rak jasnokomórkowy nerki, stopień złosliwości wg Fuhrman: 2. Torebka włóknista i miedniczki nerkowe bez nacieku raka. Kikut moczowodu oraz naczynia wneki nerki prawidłowe.
zaawansowanie: pT1aNx.
Opis makro: nerka w obfitej torebce tłuszczowej o wym. 18x9x8 z litym, żółtawym guzem wielkości 3,5x3x3, w jednym z biegunów.
Nerka lewa usunięta w całości.
Na badaniu CT z kilku dni sprzed operacji opisano wszystkie organy poza nerka jako prawidłowe i niezmienione, równiez węzły chłonne. |
|