Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 121
Wyświetleń: 47011
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-06, 23:29 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer, trzymam kciuki
Buziaki dla Ciebie i (przede wszystkim) zdrówka w Nowym Roku |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-25, 19:58 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer, cieszą dobre wieści. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-09-18, 20:09 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer, to smacznego!!!
|
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:13 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
jo_a napisał/a: | Ciągle i ciągle przeżywamy porażki i wygrane... Czy to jeszcze normalne czy już głupie?
Nadaję się na kozetkę? |
Nie jest drMartą, ale gdybyś nie przeżywała porażek i wygranych to dopiero byś się nadawała na kozetkę |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:11 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Zoja 62 napisał/a: | Nie można ze wszystkiego rezygnować, aktualnie popijam sobie czerwone wytrawne winko i zauważyłam, że mój grzybek, który miał się całkiem dobrze, jakby podaje tyły. I se będę popijać, a co tam. |
Czerwone wytrawne wino to wg wielu moich znajomych 'białaczkowych' dobry sposób na 'grzybka' w buzi. Po chemii gdy spadają wynik krwi (i często jest głęboka leukopenia) płuczą buzię czerwonym wytrawnym winem i mówią o dużej skuteczności na grzybki, afty itp. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-29, 20:03 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer napisał/a: | Ale była w tym jakaś pikantna przyprawa, więc przez pół godziny byłam trochę opuchnięta na szyi. Nie bolało prawie wcale, a poza tym opłaciło się...ten smak... |
Nawet gdy trzeba zapłacić za małe przyjemności i to tak WARTO.
[ Dodano: 2011-08-29, 21:06 ]
Przez dwa lata nie jadłam sałaty (nie mogłam). Uwielbiam sałatkę grecką. W końcu na obiedzie u cioci skusiłam się. A co tam, raz się żyje. Rozum mówił, jak jesz to zjedz mało, ale... pochłonęłam prawie całą wielką michę... Nie powiem jakie potem miałam sensacje żołądkowe, ale ... ten smak... mniam... Pomimo wszystko nie żałowałam, ... |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-11, 13:42 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer napisał/a: | niech chłopaki z miasta zobaczą jak wyglądają żniwa |
teraz żniwa a kiedyś... hohoho...
pamiętam żniwa u babci gdy byłam dzieckiem, trwały co najmniej dwa tygodnie, pół wsi brało udział, jeszcze wtedy kosą kosili, snopki kobiety robiły, zwożenie, stawianie stogu itd. ; to było wydarzenie
teraz byłam u cioci na wsi, dwa dni żniw, przyjechał kombajn, potem prasówka i koniec
alijer napisał/a: | tylko czasem dopada mnie potworny strach |
nerwy to w konserwy i na eksport |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-02, 20:52 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer, w takim razie dla całej rodzinki
alijer napisał/a: | Justynko, dlatego właśnie wanna a nie prysznic, żeby nie zmoczyć tej całej poparzonej szyi, |
aha, ja miałam naświetlaną prawą pierś
pozdrawiam |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-02, 13:59 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Zoja 62 napisał/a: | A dyskusja na temat przeszczepu nie ma sensu, żaden transplantolog nie pobierze organu od osoby, która ma w wywiadzie chorobę nowotworową. Myślę, że same to rozumiecie. |
to miałam na myśli
lewmarek napisał/a: | Nowotwory złośliwe zapewne tak, ale w przytoczonym przez Ciebie fragmencie jest również mowa o ŁAGODNYCH. |
swoim drugim wpisem chciałam się poprawić i już nie było mowy o nowotworach łagodnych
Gazda napisał/a: | Moim zdaniem spory kobiet mają sens jedynie w pobliżu sporego zbiornika wypełnionego kisielem. |
nie mają żadnego sensu nawet przy kisielu
przepraszam, jeśli moje myśli były źle wypowiedziane/napisane i za niepotrzebne nieporozumienia
[ Dodano: 2011-08-02, 15:05 ]
I przede wszystkim alijer, to świetnie .
Jeszcze pytanie 'techniczne'. Zakończyłaś naświetlanie i możesz się namaczać? Ponieważ Pan Doktor mnie powiedział, że naświetlanego miejsca jeszcze nie mogę namaczać przez 2 tygodnie po naświetlaniu. A bardzo bym chciała już umyć się cała, bez całej gimnastyki pod prysznicem. Jak to jest?
Zoja 62 napisał/a: | Kobieto, jak Ty sobie dajesz radę sama z trójką dzieci? Jestem pod ogromnym wrażeniem i nie mogę wyjść z podziwu! |
Sama z trójką dzieci??? Też nie mogę wyjść z podziwu.
Pozdrawiam serdecznie i niech się spełniają marzenia. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-02, 13:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
Poszukam dokładnie potem jeśli chodzi o dawstwo organów. Na mój rozum nowotwory złośliwe - dyskwalifikują (nawet te przebyte w przeszłości). |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-08-02, 10:03 Temat: Rak migdałka podniebiennego rogowaciejący |
alijer napisał/a: | Od kilku lat noszę przy sobie deklarację ze zgodą na wykorzystanie narządów w przypadku nagłej śmierci. Czy ktoś orientuje się jak to się ma w przypadku choroby nowotworowej? |
Występowanie nowotworu złośliwego jak i łagodnego w przeszłości dyskwalifikuje z bycia dawcą narządów, krwi i szpiku kostnego.
Link do strony o honorowym dawstwie:
http://www.dawca.pl/warto-wiedziec/czeste-pytania |
|