Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz pęcherza moczowego |
Kajka
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 16447
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-07-20, 18:54 Temat: Guz pęcherza moczowego |
Nic Ci nie poradzę, bo po prostu się nie znam, ale mam pytanie, mama nie miała robionych wlewek z prątka gruźlicy, bo mój mąż miał już 6 szt i teraz będzie znowu brany wycinek i następne 3 szt, ale może to inny rodzaj raka, więc dlatego takie leczenie.
Ja konsultowałam z onkologiem i on potwierdził leczenie naszego urologa. |
Kajka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-13, 17:28 Temat: Guz pęcherza moczowego |
Peti!
Dziękuję za ten namiar . Dużo mi wyjaśnił. |
Kajka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-11, 16:35 Temat: Guz pęcherza moczowego |
Nie jetem fachowcem, ale pewnie jest tak jak powiedział lekarz. Usuną resztę guza i tyle.Jeżeli nie jest złośliwy to nic więcej nie trzeba robić, tylko później kontrolować częściej. |
Kajka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-12-04, 22:06 Temat: Guz pęcherza moczowego |
U nas robił urolog. |
Kajka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-12-04, 20:37 Temat: Guz pęcherza moczowego |
Witaj optymis.tko.
Mogę tylko napisać na temat guzka w pęcherzu, u mojego męża też po ukazaniu się krwi w moczu wykryto guza 3 cm,po częściowym wycięciu i badaniu histopatologicznym wiemy już,że to rak złośliwy G1 małej szkodliwości. Usuną resztę i powinno być dobrze.
Całkiem możliwe ,że u Twojej mamy to coś innego, więc radzę wizytę u urologa. |
|