Autor |
Wiadomość |
Temat: Chłoniak - DLBCL |
Minia78
Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 32560
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-10, 13:16 Temat: Chłoniak - DLBCL |
hej dextrino
Jednym słowem : RADOŚĆ !!!!
A zdjęcie........... muszę przyznać, że przystojniacha z Ciebie
pozdrawiam
Monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-01, 22:36 Temat: Chłoniak - DLBCL |
dextrino napisał/a: | Mam wstępne wyniki tz. 99,99% nic narazie nie zaobserowowano aby w organizmie zostały jakies aktywne miesjca chłoniaka! Czysty obraz!. |
witaj
I tak już pozostanie! Obraz czysty, bez zakłóceń....cudowne wieści i cieszę się razem z Tobą
pozdrawiam
Monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-04-11, 08:49 Temat: Chłoniak - DLBCL |
witaj
Pewnie, że będzie wszystko ok i innej opcji nie zakładamy
Ja po chemii też dość przytyłam. Większy wpływ na to mają jednak sterydy podawane w końskich dawkach
Dziś wracam do normy, aczkolwiek ciężko jest zrzucić conieco
A co straszenia lekarzy, to nie bierz wszystkiego na poważnie. Oni czasem na wyrost coś mówią, a później i tak nic z tego nie wynika
pozdrawiam i trzymam kciuki
Monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-01-22, 17:57 Temat: Chłoniak - DLBCL |
dextrino napisał/a: | dextrino
Ku zdziwieniu lekarzy nie ma śladu po guzie nie ma nic powiekszonego nawet nie maśladu po zbierającym się płynie. Cudowne ozdrowienie z IV stadium? Cieszę sie bardzo! Jednak przedemną jeszcze kolejno 4 dodatkowe chemie.
Czy ktoś miał po chemiach dziwne bóle oka, kłucie w skronii i w tyle głowy? |
witaj....
chłoniaki mają to do siebie, że bardzo szybko znikają i to jest bardzo dobra wiadomość...niestety dowiedziałam się także, że tak szybko jak znikają równie szybko wracają ale nie można się tym załamywać....Ja byłam bardzo zadowolona, że po 4 chemii zniknął:-)
Co do bólu....gdy zamieniono mi winblastynę na winkrystynę, to dostałam takiego bólu głowy, że wylądowałam w szpitalu i robiono mi tomograf głowy, bo wyglądało to dość groźnie...ból był nie do opisania....nie tylko tył głowy...promieniował z tyłu na boki....to było okropne.....co do neulasty to mam średnie zaufanie....
trzymaj się mocno i nie martw.....wszystko będzie dobrze...jest się z czego cieszyć
pozdrawiam
Monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-12-28, 11:37 Temat: Chłoniak - DLBCL |
dextrino napisał/a: | Zaraz po chemii poleciałem na odpoczynek do Tajlandii |
Czy wiesz, że zmiana klimatu jest niewskazana? Proponuję odstawić podróże na jakiś czas....Szkoda narażać się na niepotrzebne komplikacje....
Co do zsiniałej ręki - to niekiedy normalna reakcja...nie przejmuj się tym:-))))
Zobaczysz jeszcze trochę i to wszystko będzie wspomnieniem....
Ja wczoraj miałam tomograf, jutro jadę ponownie....w styczniu konsultacja...To dopiero będzie jazda, hehehhehe:-)))) Ciekawe, co powiedza..
Trzymam kciuki za Ciebie
Minia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-12-01, 22:33 Temat: Chłoniak - DLBCL |
dextrino napisał/a: | Jestem już po drugiej chemii. Włosy lecą bardzo. A z tymi białymi krwinkami to mi w szpitalu wytłumaczyli że to przez zastrzyk Neuplasta albo cos takiego. Mam wyniki ze szpiku. Znaleziono jakies pojedyncze komorki które bez oznak podziału. Także wszystko idzie w dobrym kierunku. |
trzymam kciuki:-)
wszystko będzie dobrze..:-)
a włosy....szybko odrosną:-)
pozdrawiam
monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-11-19, 21:42 Temat: Chłoniak - DLBCL |
witaj....
ja też zmagam się z chłoniakiem środpiersia..przeszłam 8 chemii co 3 tygodnie...wczoraj skończyłam radioterapię...węzły chłonne zmniejszyły się już po 3 chemii:-) Podobno chłoniaki bardzo szybko i ładnie reaguja na cytostatyki...
Co do Twojego pytnia..z tego co wiem podwyższone białe krwinki mogą być spowodowane między innymi ostrą infekcją (wirusową, bakteryjną lub spowodowaną zakażeniem pasożytami, w stanach zapalnych, po operacji), choroba nowotworową lub reakcją organizmu na przyjmowane leki.
W trakcie radioterapii poczułam się fatalnie...ostre kłucia w klatce piersiowej, w plecach, promienujące do szyi, brak apetytu, utrzymujące się stany podgorączkowe i gorączka do 12 dni...Morfologia wykazała podwyższone białe krwinki znacznie...Lekarze szukali, badali, prześwietlali, ponieważ podejrzewali nawrót choroby....Gorączka im nie dawała spokoju...To były moje najdłuższe i najbardziej stresujące "12 dni"...Ale wyszłam z tego..nie ma lekko
Także..Trzymam mocno za Ciebie kciuki nie daj się chorobie, bo wiem po sobie, że można to zwalczyć i cieszyć się pełnią życia przez cały czas..
Poczekaj trochę..Wyniki się z czasem unormują:-))))
pozdrawiam
Monika |
|