1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: ziarnica złośliwa |
MisiekW
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 9166
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-10-18, 11:45 Temat: ziarnica złośliwa |
Onkolodzy leczą tylko wybrane chłoniaki :( Układ chłonny -> limfocyty -> hematolog. |
MisiekW
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-10-17, 22:17 Temat: ziarnica złośliwa |
Chloniaki leczą hematolodzy. Tej podstawowej zasady się trzymamy. Pacjent wymaga pobrania materiału i konsultacji histpat. Szkoda, że pierwszy wynik jest jaki jest. To jest żenada, żeby pracownia patomorfologii coś takiego wystawiła. Po co oni za to biorą pieniądze? Jak nie mają czym badać. ... Też myślę o Warszawie. Tylko że daleko, a jeśli by się okazało, że to chloniak leczony R-CHOP to on jest podany w trybie oddziału dziennego... Takie dojazdy mogą wykończyć. Ja bym myślał o IHiT oraz Banacha |
MisiekW
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-10-17, 21:44 Temat: ziarnica złośliwa |
Kocham takie rozpoznania histpat. Normalnie fachowość na poziomie max. Możliwości jest wiele: DlBCL, chloniak pierwotny srodpiersia z dużej komórki B, chloniak Hodkinga. Niestety. Uzyskanie dobrego wyniku histpat jest możliwe tylko w dobrym ośrodku... ani Olsztyn, ani Białystok do takowych nie należą w mojej opinii. |
|
|