1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: (znowu) interpretacja wynikow |
absenteeism
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 17434
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-15, 21:32 Temat: (znowu) interpretacja wynikow |
Ania1 napisał/a: | wiem, ze dla Was (mam na mysli lekarzy) to jest jak matematyka 2+2 jest 4. |
Żadna z osób wypowiadających się w temacie nie jest lekarzem.
A medycyna niestety, a może na szczęście, nie działa na zasadzie 2 + 2 = 4.
Cytat: | moze na poczatku mileliscie nadzieje ale z czasem przestaliscie wierzyc w cuda |
Każdy, uwierz mi - każdy, kto choruje na raka bądź ma bliskich z tą chorobą bez przerwy wierzy, że nastąpi "cud". Niezależnie od poziomu wiedzy, jaką posiadamy w temacie onkologii, każdy z nas w to wierzy, że akurat u niego będzie wyjątkowo. Niestety, wiara cudów nie czyni.
Cytat: | nadzieja jest do konca. nie bede jej odbierac im. i sobie tez. |
Ależ oczywiście, nikt Ci nie odbiera nadziei. Prosiłaś nas jedynie o porady, a tych udzieliliśmy zgodnie ze stanem naszej wiedzy, w sposób jak najbardziej merytorycznie wartościowy.
Reszta należy do Ciebie i naturalnie zrobisz co zechcesz. Jeśli tylko będziesz miała jakieś pytania odnośnie leczenia lub innych spraw związanych z chorobą, chętnie pomożemy niezależnie od tego, co zrobisz. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-14, 17:29 Temat: (znowu) interpretacja wynikow |
Ania1, my już wyraziliśmy swoje zdaje - medycyna akademicka nie ukrywa przed żądnymi cudownego leku ludźmi preparatu mogącego uzdrowić chorego na nowotwór z przerzutami. My, jako forum, nie propagujemy żadnych niekonwencjonalnych metod i nie oczekuj, że Ci takowe zaproponujemy lub podsuniemy pomysły.
To Twoja, a właściwie Twojego Taty decyzja, w którą stronę pójść. Osobiście przy takiej ilości przerzutów spędzałabym z Tatą jak najwięcej czasu w jak najbardziej wartościowy sposób, niż szukała książek czy broszurek wypełnionych głupotami. Ale to Twój wybór. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-12, 18:13 Temat: (znowu) interpretacja wynikow |
Po "T" powinna być cyfra, aczkolwiek w tym momencie to nieistotne - przy M1, a więc obecności przerzutów odległych, stadium choroby to IV, a więc najwyższy stopień zaawansowania choroby z możliwych.
Cytat: | cavcinoma pumonis(?) dextri cuni (?) metastases ad lymphonodos calli latevalis siuisti(?) |
Carcinoma pulmonis dextri cum metastates ad lymphodonos colli lateralis sinistri (? - niech mnie ktoś poprawi, bo końcówki nie jestem pewna) - rak płuca prawego z przerzutami do węzłów chłonnych szyi po stronie lewej
Cytat: | to jest niestety wszytko co mam,
oprocz badan krwi.... |
Nie masz RTG klatki? TK klatki?
Zresztą teraz nie jest to już tak istotne. Przy takiej ilości przerzutów do mózgu nie ma mowy o wyleczeniu - ale ciągle jest szansa, aby ulżyć w chorobie, zadbać o maksymalne uśmierzenie bólu i bycie z osobą chorą.
Dlatego właśnie [to oczywiście tylko rada] lepiej nie tracić czasu na poszukiwanie bzdur o cudownych sposobach na wyleczenie raka w Chinach, Danii czy Bora-Bora - w tym wypadku nic to nie da, a może tylko zabrać cenny czas, jaki można spędzić z chorym. |
|
|