1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: lęk przed nawrotem raka |
absenteeism
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 14950
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-07, 20:45 Temat: lęk przed nawrotem raka |
Przypuszczam że Afobam był zastosowany tu jako anksjolityk niż antydepresant, uspokajająco działa nieco mniej niż inne, typowo uspokajające leki.
Tak czy inaczej, diagnozowanie jak i leczenie depresji przeszło naprawdę rewolucję i wizyta u lekarza oraz odpowiednio dobrane leki potrafią zdziałać cuda. |
absenteeism
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-07, 11:07 Temat: lęk przed nawrotem raka |
kex napisał/a: | antydepresyjne leki? nie chce już ich. |
kex napisał/a: | Noc w której odstawiłam afobam była koszmarem bo się uzależniłam. Postanowiłam juz więcej tego nie przeżywać. |
Wszystko jest kwestią dobrania odpowiednich leków w odpowiedniej dawce - niestety bez wizyty u lekarza nie da się tego zrobić. |
absenteeism
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-05, 21:54 Temat: lęk przed nawrotem raka |
A czemu nie masz odwagi wybrać się na taką wizytę?
Lęk przed rakiem mają osoby, które nigdy nie były chore lub nie miały osób chorych w rodzinie. Tym bardziej więc Wy, jako osoby, które bezpośrednio miały styczność z chorobą, nie macie się czego wstydzić.
Myślę, że psycholog byłby dobrym rozwiązaniem, bo lęk przed nawrotem raczej nigdy nie zniknie - to chyba naturalne, że człowiek nie chce mieć styczności z chorobą ponownie. Rzecz w tym, by z tym lękiem nauczyć się żyć i by nie opanowywał on człowieka całkowicie. |
absenteeism
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-05, 21:39 Temat: lęk przed nawrotem raka |
Byłaś / byliście u psychologa / psychoonkologa? |
|
|