Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak uda prawego |
ali0210
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 10495
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-03-28, 21:30 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucynko Kochana,
życzę Ci wesołych i radosnych Świąt, miłej atmosfery, spotkania z bliskimi, radości ze wspólnie spędzonych chwil, pogody ducha i oczywiście dużo zdrówka dla Ciebie i całej Twojej rodziny.
Serdecznie podrawiam Wszystkich Forumowiczów od siebie i moich bliskich jednocześnie dziękujac za wsparcie. Wesołych Świat!
|
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-02-13, 09:52 Temat: Czerniak uda prawego |
Witaj.
Co u Ciebie słychać? Co do usuwania znamion to jedno już usunęłam, czekam na wynik -3 tygodnie, nie dzwonili jeszcze. Będę następne wycinać 21 lutego to może odbiorę wynik.
Z takich pilnych to mam jeszcze 3 do wycięcia. Wszystkie były oglądane dermatoskopem. Miałam też videodermatoskopię- prywatnie.Regularnie chodzę do dermatologa. Takich jak "to" było nie mam więcej ale bardziej podejrzane usuwam.
Pozdrawiam Cię serdecznie. |
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-14, 18:37 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucynko,
staram się wałasnie tak jak piszesz bacznie się obserwowac, pilnuje kontroli, a nawet trochę częsciej niż mi zalecono. W Szczecinie, po odebraniu wyniku z docinki lekarz nawet mnie nie obejrzał i kazał przyjśc w grudniu do kontroli. Okazało sie, że mam możliwośc kontroli w Poznaniu i tam własnie się przeniosłam. W Szczecinie do ZCO chodze tylko do dermatolog-fajna. Będę wycinac kolejne znamiona. Jestem w wieku Twojej cóki(prawie)- 1969r. Moja córka ma 16 lat. Martwie się o nią. A Ty skąd jesteś? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dziekuję Ci za wsparcie i otuchę. |
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-13, 09:49 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucyno,
dziękuję za odpowiedź. Powiedź czy masz może jakieś wskazówki co do dbania o siebie i pilnowania się. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Życzę miłej niedzieli |
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-12, 10:33 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucyno, u mnie jak u Twojej córki, bardzo cięzko. W pracy dobra mina do złej gry. Biegam, załatwiam i trochę nie mam czasu, tylko na chwile zamyślam się. Pracuje krótko, 4 godz. więc wracam do domu i koniec. A jak pomyśle o kontrolnych badaniach-masakra.
No i na dokładkę pobolewa mnie w prawym boku pod żebrami, mam tam 3 torbiele i naczyniaka w wątrobie i w pozycji siedzącej a zwłaszcza w samochodzie poprostu mnie "piłuje"(zwłaszcz po kawie). I zaraz mysli mnie nachodzą. Rodzina moja jest pozytywnie nastawiona i mnie strofują. To dopiero 7 m-cy od diagnozy z tego 2 przepłakane.Na początku też nic nie wiedziałam i wielkie dzięki dla tego forum za wszystkie informacje -pisane życiem innych. Sredczenie pozdrawiam. |
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-11, 07:43 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucyno również pozdrawiam serdecznie. Czy teraz Twoja córka tez przechodzi jakieś kontrole? |
ali0210
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-01-08, 11:00 Temat: Czerniak uda prawego |
Lucyno-jaki stopień zaawansowania miała twoja córka? Ja mam niewielki bo naciek 0,25 mm i wczoraj zadzwonili do mnie ze szpitala gdzie miałam wykonana tomografie brzucha i powiedzieli, że są 3 torbielki i jedna zmiana nie stwierdzono jaka. Mam przyjechać na rezonans. Bardzo się boję. Nie wiem co o tym myśleć. Czy to ... |
|