Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego |
aniutka34
Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 40198
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-12-12, 17:00 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Żegnaj, Przyjacielu... (*) |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-06-15, 18:47 Temat: Rak pęcherza moczowego |
gilmaly napisał/a: | stwierdził że może rok |
Mojemu Tacie w 2011 roku lekarze dawali max. 3 m-ce, żył jeszcze 2 lata...I był przy tym w dość dobrej formie, pomijając ostatni miesiąc.
Szybkie wdrożenie odpowiedniego leczenia-chemioterapii to raczej najlepsze rozwiązanie. Wiem, że warto walczyć.
Życzę Ci siły i wytrwałości i wspieram myślami, chociaż to banalnie brzmi, ale naprawdę myślę o Tobie i wspieram. |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-06-14, 09:09 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Richelieu napisał/a: | W przestrzeni pomiędzy trzonem kości biodrowej a odbytnicą badanie uwidacznia dość dużą zmianę (48x45x68 mm)
opisaną przez lekarza jako wznowa miejscowa nowotworu z podejrzeniem zajęcia i destrukcji kości kulszowej. |
Stąd pewnie ten ból, na który się skarżyłeś
Trzymaj się i działaj, teraz trzeba szukać dobrego ośrodka i jak najszybciej podjąć leczenie,
pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-06-14, 13:31 ]
Cytat: | Nawet jeśli nie wygląda to najlepiej, to warto wykorzystać dostępne możliwości leczenia. |
Też się pod tym podpisuję i z całego serca życzę Ci gilmaly, abyś jak najszybciej takie skuteczne leczenie otrzymał,
pozdrawiam,
Ania |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-11-26, 10:29 Temat: Rak pęcherza moczowego |
gilmaly, masz już termin TK
Jak się czujesz? |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-11-03, 18:13 Temat: Rak pęcherza moczowego |
gilmaly, a widzisz, połączysz przyjemne z pożytecznym Być może to fałszywy alarm (czego Ci z całego serca życzę), ale sprawdzić trzeba, wiesz o tym. Wczesne wykrycie przerzutu znacznie ułatwia podjęcie działań mających na celu skuteczne zatrzymanie choroby.
Daj znać co zdecydowałeś,
pozdrawiam,
Anna |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-11-03, 14:36 Temat: Rak pęcherza moczowego |
gilmaly, nie dasz rady zrobić tego tomografu prywatnie Brak pieniędzy, brak miejsc - koszmar, że chorzy muszą się dodatkowo z tym zmagać.
Ale tutaj czas, czas się liczy... mam nadzieję, że w Twoim przypadku ten ból nie ma związku z chorobą onkologiczną, ale gdyby tak było, to lepiej o tym wiedzieć jak najszybciej.
Dodam, że u mojego Taty przerzut do kości pojawił się po 1,5 roku od operacji...
Pozdrawiam,
Anna |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-11-03, 13:03 Temat: Rak pęcherza moczowego |
gilmaly, koniecznie tomograf, a najlepiej scyntygrafia kości. U mojego Taty dokładnie tak jak opisujesz objawił się przerzut do kości. Określał to w ten sam sposób: ból pośladka promieniujący do nogi i też na tyle nasilony, że musiał wspomagać się silnymi lekami przeciwbólowymi. Mam nadzieję, że się mylę, ale musisz to sprawdzić.
Pozdrawiam,
Anna
[ Dodano: 2012-11-03, 13:06 ]
gilmaly, a poddałeś się operacji |
|