1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak drobnokomórkowy płuc |
banialuka
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 16033
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-11-20, 15:10 Temat: Rak drobnokomórkowy płuc |
PatiSza napisał/a: | Tylko czy tyle dni po chemii dopiero te bole są odczuwalne ? |
U mojej Mamy najgorsze skutki uboczne zaczynały sie ok. 5 dnia po wlewie. W pierwszym i drugim dniu były wymioty a potem właśnie różnego rodzaju bóle i w różnych częściach ciała. Po nogach były np. ramiona które bolały ją strasznie i dość długo a potem nagle ból sam ustąpił. |
Temat: Rak drobnokomórkowy płuc |
banialuka
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 16033
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-11-20, 11:41 Temat: Rak drobnokomórkowy płuc |
Nie chcę Cię zapewniać że to to samo, ale u mojej Mamy było podobnie po Cisplatynie. Też bolały ją nogi, a właściwie łydki, aż się w nocy budziła, to był ból taki jakby miała skurcz, dodatkowo miała "mrówki" i wędrujące igły po ciele, co chwile miała silne ukłucia i co chwile w innym miejscu. Oczywiście przy okazji niech Tata zgłosi onkologowi, a czy wcześniejszy telefon do szpitala coś pomoże szczerze wątpie ale jeżeli ma Cię/Was to uspokoić a masz możliwość zadzwonienia to czemu nie. |
|
|