Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego |
baxie
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5410
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-14, 12:38 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
baxie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-13, 20:34 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Muszę jechać do taty i zajrzeć w papiery odnośnie reszty badań. Na pewno robił RTG klatki. Przy czym to wszystko przed operacją. Co do wyniku hist.-pat. to całość. Nic więcej już tutaj nie ma.
[ Dodano: 2012-06-13, 21:36 ]
Przepraszam - jest jeszcze: rozpoznanie kliniczne - Tu vesicae urin. = guz pęcherza moczowego / dop. Richelieu
Tyle.
[ Dodano: 2012-06-13, 21:37 ]
Zostało usunięte tylko "to coś". Pęcherz jest na swoim miejscu. Tato w dalszym ciągu odczuwa ból. |
baxie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-13, 20:24 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Tata miał operację laparoskopowego usunięcia "zgrubienia" na pęcherzu. Też myślę o konsultacji onkologicznej. W piątek popędzę dowiedzieć się jak się załatwia termin itd. Natomiast dziwię się dlaczego lekarz tego nie zasugerował. Ponieważ tata już niemłody, nie rozumie w obcym języku (nie wiedział co jest na wyniku), więc jak pan doktor powiedział mu, że wycięli, jest w porządku i za 3 miesiące do kontroli, to myślał że już po kłopocie. |
baxie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-13, 19:59 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Czyli lekarz mówiąc, że jest ok skazuje go na śmierć? Nie kazał mu iść do żadnego specjalisty. |
baxie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-13, 16:48 Temat: Rak pęcherza moczowego |
Witajcie.
Mam na imię Beata, dzisiaj odebraliśmy wyniki hist. - pat. mojego taty. Czy moglibyście pomóc mi je rozszyfrować?
Był to wycinek z przedniej ściany pęcherza.
Opis:
Carcinoma urotheliale partim invasivum high grande.
Utkania warstwy mięśniowej w badanym materiale nie stwierdza się.
Tato jest 3 tygodnie po operacji.
Kontrola u urologa za miesiąc, a za trzy miesiące kontrolne badanie cystografia.
Czy taka jest procedura w takim przypadku?
Tato ma 70 lat. |
|