Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
beata0970b
Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 68026
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-27, 21:33 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Aniu
Strasznie mi przykro i smutno , bardzo Ci współczuję ,trudne to wszystko.... |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-04-16, 21:43 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Aniu
Również trzymam kciuki , żeby jak najszybciej tata otrzymał nowe leczenie , które zatrzyma chorobę ,żeby wrócił spokój i nadzieja na długi,długi czas.Myślę o Was ) pozdrawiam serdecznie. |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-01-26, 20:21 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Aniutka
My też mieliśmy raz taką sytuację ,że nie chcieli już dać leku, liczyli,przeliczali itd.Ale mi tłumaczyli że progresja jest powyżej 20 % i tak też wyczytałam .
"Zwiększenie o przynajmniej 20% wymiarów guza lub sumy największych wymiarów guzów (bezwzględny wzrost sumy wymiarów o min 5mm) i/lub pojawienie się nowych zmian."
katedra onkologii w olsztynie
http://www.uwm-onkologia....nie-recist.html
Cieszę się ,że macie spokój na 3 m-ce my mamy tomograf 4 lutego.
Pozdrawiam serdecznie |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-18, 07:00 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Witaj aniutka
Trzymam kciuki żeby się udało i cieszę się ,ze tato tak dobrze zareagował na lek, ale przyłączam się do słów pstrysi, że trzeba dzwonić,pytać itd.
My czekaliśmy na zgodę około 2- 3 tygodnie ( dlatego ten termin 3 m-ce jest bardzo odległy ) i co kilka dni dzwoniłam do lekarza prowadzącego czy już wysłali, potem czy jest odpowiedź itd.
Pewnie mieli mnie już dosyć , ale może tak trzeba.
Pozdrawiam serdecznie |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-12, 08:43 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Witaj
Śledzę Twój wątek i trzymam kciuki musi się udać!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-04-13, 07:58 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Również dołączam się do gratulacji i cieszę się że wszystko się unormowało
Pozdrawiam serdecznie |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-03-15, 08:37 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Witaj
Nam na te dolegliwości pomagała maść lub krem do pielęgnacji krowich wymion - tak właśnie wyczytałam na forach zagranicznych , pisali o tym ludzie którzy kilka lat już biorą sutent.
Najpierw moczenie w płynie oilatum a a potem smarowanie kremem i na to skarpetki.
Nie wiem czy to to pomogło, ale teraz jest spokój , najgorzej było przez pierwsze trzy cykle jak dawka wynosiła 50 mg,tera przy 37,5 mg skutki uboczne są , ale trochę mniejsze.Teraz najbardziej dokucza ból kości, który mija w przerwie ,a potem znowu się nasila.
Pozdrawiam serdecznie ) |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-03-13, 22:31 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
na pewno będzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-13, 22:34 ]
Ostatnio rozmawiałam w szpitalu z Panią , która już 3 lata bierze nexavar i wyglądała naprawdę fajnie i czuje się też nieźle-to tak na marginesie ) |
|