Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
ela1
Odpowiedzi: 476
Wyświetleń: 128134
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-17, 14:34 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko, masz rację czekamy...., i też sama nie wiem na co ?
Kasia napisała, że czeka, aż się obudzi z tego koszmarnego snu....
To prawda, ale Ja już tak bardzo jestem zmęczona, że nie chcę się obudzić....
Życie ogólnie jest niesprawiedliwe.
Przytulam Ciebie bardzo mocno |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-15, 22:17 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko pojutrze minie rok i trzy miesiące odkąd jestem sama.
Nie napiszę Tobie, że będzie lepiej, bo niestety nie będzie, a tęsknota będzie coraz większa.
Obwinianie siebie, że czegoś niedopilnowałaś, też nie zniknie.
Ostatnio, ktoś mi powiedział: przecież to już rok minął, to chyba już się pogodziłaś.
Niestety, jest mi coraz bardziej ciężko, coraz bardziej wszystkiego mi brakuje...
Tereniu ta rana tak strasznie boli
Przytulam Ciebie bardzo, bardzo mocno |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-09, 11:30 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-19, 19:09 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko słusznie napisałaś, że są dni, których nie powinno być.
Nie napiszę Ci, że będzie lepiej, bo niestety tak nie będzie.
Tęsknota będzie z każdym mijającym dnie rosła, aż do bólu....
Ja też siebie obwiniam o wszystko, że nie dopilnowałam, że nie naciskałam......
Chociaż wiemy , że ta paskudna choroba i tak by wygrała, ale przecież może udałoby się jeszcze trochę czasu ukraść losowi.....
Ech okropny los zostawił Nas same....
|
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-04, 20:49 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko, przyjmij proszę wyrazy ogromnego współczucia.
Tak bardzo mi przykro. [*] |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-25, 18:43 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko, spisałaś się na medal. Zobaczysz antybiotyk pomoże i będzie dobrze.
Najważniejsze, że wyjaśniona została przyczyna bólu.
Ściskam Was mocno. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-24, 21:32 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko, znowu masz problem.
Powiem Ci, że Ja przy nerkach chorych też miałam takie straszne bóle, wtedy dostałam antybiotyk, na te nerki, ani furalgina i inne nie pomogły.
Idź sama do ogólnego jutro, lub niech przyjdzie do domu. Nie ciągaj mężusia, wkońcu taka opieka się Jemu należy.
Ściskam mocno |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-15, 19:49 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Zuch dziewczynka, załatwiłaś jak zwykle wszystko.
Lekarz może mieć rację, że leczenie jest odpowiedzialne za stan ogólny męża.
Sama jednak wiesz, że w tej chorobie to tak naprawdę do końca nic nie jest pewne.
Ściskam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 21:59 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
O rany, no to czeka Ciebie przeprawa.....
Kochana, spisz sobie wszystko na kartce i wal prosto do ordynatora, poproś o pomoc.
Nie masz co się zastanawiać.
Ja tak bym zrobiła, tu nie chodzi o lekarzy, tylko o Twój Skarb.
powodzenia |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 20:13 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko faktycznie czeka Ciebie batalia o wszystkie papiery z ŚCO, bo trzeba mieć przy GK. Najważniejsze są te dotyczące głowy, musiałabyś mieć te z WBRT- TK i teraźniejsze.
A nie dawali Wam po każdym pobycie wypisów ?
Chyba kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam.
Ja sama załatwiałam radio, ale miałam oparcie w prowadzącej i to mi dużo pomagało.
W każdym szpitalu inny lekarz moje Słoneczko prowadził, więc wolałam mieć jednego i miałam to szczęście, że trafiłam na przemiłą lekarkę.
A skierowanie to nikt CI łaski nie zrobi... tak, tak znowu się nabiegasz. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 19:18 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
asereT napisał/a: | Jak już pisałam wczoraj mamy umówioną na 11 czerwca konsultację w Centrum GK Allenort |
Tereesko Nam mówiono, że zmiany w mózgu to priorytet.
Jak ja chciałam, żeby najpierw była brachyterapia, to onkolog i radiolog tak mi odpowiedział, chociaż wtedy zmiany w głowie nie dawały praktycznie żadnych objawów.
asereT napisał/a: | Czy leczenie Alimtą spowodować mogło wielkość zmiany tkankowej w górnym płacie lewego płuca |
Sama wiesz, że z leczenia Almitą nie wszyscy odnoszą kożyść.
Może spowolniła progresję, a może wogóle nie zadziałała i poprosu doszło do progresji.
Pamiętam jak się starałaś, żeby nie podawali almity.
Strasznie mi przykro.... |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-25, 13:09 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Faktycznie dobra wiadomość !
Teresko, zmiany jednak są i może dlatego mąż ma takie objawy ?
Chemioterapia też robi swoje spustoszenie.....
Ciekawe czy faktycznie możnaby było tak jak pisze Kasia zastosować Gamma Knife ?
Ściskam i trzymam kciuki za TK |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-22, 19:52 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
asereT napisał/a: | Pan dr... przedłużył o 1 dzień... nie co 21 dni, a wychodzi na to, że w 22 dniu znowu. |
Daj sobie spokój, nie przekładaj terminu.
Nieraz u Nas też tak wyznaczali, odpowiedź była, że to nie ma takiego dużego znaczenia.
Więc się nie stresuj, bo szkoda Twoich nerwów.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-02, 15:35 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Wcale Ci się nie dziwię i kto ma rację ? |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-31, 23:10 Temat: Guz płuca - resekcja i przerzuty |
Teresko dla Ciebie i mężusia w nadchodzącym Nowym Roku
dużo pięknych dni pełnych miłości. |
|