1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 9
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak trzonu trzustki
ewa67

Odpowiedzi: 149
Wyświetleń: 60775

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-03-31, 22:38   Temat: Rak trzonu trzustki
Cisza.... i tylko tykanie wskazówek zegara przypomina,że czas płynie dalej...... ::rose::
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-03-28, 22:47   Temat: Rak trzonu trzustki
Zapewnie całkiem rózni ludzi a jednak w tej strasznej chorobie tak podobni ;-(A noce przesypia czy już nastąpiła encefalopatia wątrobowa?lekarze nic nie mówią?Na mojego tate nie działało nic,morfina długodziałajaca 3ml/godz potem 2 Nie wolno nam zapominac ze morfina to srodek narkotyczny,odurzający,nam lekarz mówił jeszcze,że w tych nowotworach, niektórych "ratuje"przerzut do mózgu:-( ech,cięzko czytać bo odżyły bolesne wspomnienia:-(
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-03-26, 21:00   Temat: Rak trzonu trzustki
Iwonko a jak tata ustawiony jest przeciwbólowo?jakie dawki opioidów?Nam od poczatku lekarz zezwolił na wstawienie fotela i cały tydzien dzień i noc bylismy jak wy, na zmiane do końca...Boże jakie to wszystko smutne....dużo siły życzę....
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-03-25, 22:50   Temat: Rak trzonu trzustki
Iwonko jesli zdąrzycie zabierzcie tate do domu,zgadzam się z postami wyżej-liczy sie jego wola!My nie zdążylismy,zbyt szybko wszystko się potoczyło ale po smierci wrócił,Przykro patrzec na cierpienie bliskiej osoby,bezsilność i niedowierzanie... wierzę że decyzję podpowie Ci serce :-(
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-10-16, 16:30   Temat: Rak trzonu trzustki
Magdo, TK jest badaniem ważnym, ale nam lekarz go chciał oszczędzić ze względu na jego szkodliwość, tata był po jednym kursie i sama byłam ciekawa tak jak Ty czy są jakieś efekty? mieliśmy tylko zwykłą morfologię z biochemią:(
O cisplatynie wspomniałam zaraz przed pierwszą chemią ale właściwie co mogłam zrobić, wydrukować artykuł i wcisnąć mu przed oczy? Lekarze bardzo nie lubią jak im się coś "sugeruje".

[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-10-16, 17:42 ]
BARDZO proszę PONOWNIE o nie mieszanie kilku historii w jednym wątku - jeśli chcesz przedstawić, jak to było u Twojego taty, wyjaśnić jakie badania były robione i dlaczego, zaproś daną osobę do swojego wątku podając jej linka.
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-10-09, 18:29   Temat: Rak trzonu trzustki
Gdybyśmy nie mieli nadziei, nie spotkalibyśmy się na tym forum...
Powodzenia!!!
:tull:
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-10-09, 15:35   Temat: Rak trzonu trzustki
U nas z kolei markery były robione na początku choroby i tuż przed chemią,potem tzn.po, prosiłam lekarza o ich oznaczenie ,myślałam bowiem ze te 3 chemie coś zadziałały,niestety wiadro zimnej wody na głowę-onkolog stwierdził (jak u Was Tronca)że to nie ma sensu gdyż najważniejsze są parametry krwi!!!! I chociaż okazały się bardzo dobre to wiecie już co się wydarzyło zaledwie dzień po...Tak po ludzku jestem ciekawa jakie były :fucc:

[ Dodano: 2013-10-09, 16:38 ]
Mój tata od początku diagnozy tez miał clexane.
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-10-09, 09:17   Temat: Rak trzonu trzustki
Iwonko mój tata miał robione 2 markery,CEA i Ca-19-9,wiem tylko dziś ze jeden z nich po biopsji skoczył dużo powyżej.Zapytam mame, który bo teaz jestem daleko od domu.Jednak co mnie do dziś zastanawia to do chwili szukania diagnozy miał wszystko w normach tylko wysokie GGTP i jeden z nich leciutko podwyższony.Lekarz powiedział,ze pogorszenie wyników nastąpiło po prawie dwutygodniowych badaniach na czczo...Cieszę,sie Iwonko,zrób wszystko co tylko możliwe.U nas gdyby nie woda zbierająca się w nogach może byśmy tate jeszcze mieli a tak zalała płuca....
ewa67

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2013-10-05, 19:02   Temat: Rak trzonu trzustki
Nam nie polecono zadnego,po czasie dowiedziałam się ,ze powinien brac enterol i salicynar prfilaktycznie :(

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron