Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak prącia ze wznową |
missy
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 10336
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-05-27, 16:52 Temat: Rak prącia ze wznową |
Szczególnie niepokoi mnie ten naciek w mięśniu zasłonowym, być może operacja obejmie węzły a tam będzie rth? Przykro mi, nie umiem doradzić. |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-05-12, 22:59 Temat: Rak prącia ze wznową |
Jeśli już nacisk na coś, ta ja bym podejrzewała moczowód. Myślę, że warto to zgłosić lekarzowi. |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-05-04, 12:29 Temat: Rak prącia ze wznową |
wlodek1,
Zdecydowanie RPLND to nie jest usunięcie węzłów miedniczych. Trzeba to wyjaśnić. Czy na skierowaniu nie ma nic więcej?
Jakiego obszaru ma dotyczyć radioterapia?
[ Dodano: 2016-05-04, 13:54 ]
Wstyd, doczytałam...I węzły biodrowe zewnętrzne są jedną z grup węzłów zaotrzewnowych. Czyli wszystko ok z RPLND. |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-04-14, 08:03 Temat: Rak prącia ze wznową |
wlodek1,
Jeżeli zapadnie decyzja o leczeniu chirurgicznym to powinna to być limfadenektomia miednicza ( z następową chth), usunięcie jednego węzła nie ma sensu. Nie umiem Ci powiedzieć co może spowodować dyskwalifikację od operacji lub naświetlań - być może samo położenie tego konkretnego węzła jest problematyczne technicznie( rozwidlenie tętnicy). To powinien wyjaśnić Ci lekarz.
Chemioterapia jako jedyne leczenie w takim przypadku nie jest leczeniem radykalnym. |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-04-13, 14:19 Temat: Rak prącia ze wznową |
wlodek1,
Czy możesz wkleić bądź przepisać wynik tk sprzed chemioterapii oraz sprzed IV cyklu? |
|