1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego, przerzuty lokalne i do kości |
pola125
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 20419
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-30, 19:34 Temat: Rak pęcherza moczowego, przerzuty lokalne i do kości |
Napisał pan, że wyleczenie nie jest możliwe, więc jak długo taka osoba może żyć?
Czy są jakieś sposoby, aby wydłużyć jej życie oraz czy jest cień szansy na wyleczenie ? |
pola125
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-30, 19:21 Temat: Rak pęcherza moczowego, przerzuty lokalne i do kości |
Bardzo dziękuje za odpowiedź, jednak nie jestem w stanie jak na razie podać więcej informacji, gdyż nie mam dostępu do wyników badań brata.
Jednak mam jeszcze prośbę, czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi co to znaczy : Ca post operationem et chtn: metastases ad ossa ? |
pola125
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-30, 16:08 Temat: Rak pęcherza moczowego, przerzuty lokalne i do kości |
witam,
mój brat miał raka pęcherza, nie było innego wyjścia jak usunąć pęcherz,
później był przerzut na węzły chłonne i problemy z płucami, lecz z tym jest na szczęście wszystko w porządku.
Gdy brat miał ostatnią chemie i robione badania okazało się , że jest przerzut na kości.
Miał 10 naświetlań, lekarz kazał mu się zgłosić do kontroli za cztery tygodnie.
Wczoraj strasznie bolał go kręgosłup, nie mógł nawet usiąść, ciągle leżał, a wcześniej nie odczuwał żadnego bólu.
Dzisiaj wydaje się być trochę lepiej, lecz nadal go boli, lecz mniej.
Nie wiem , czy brat powinien zgłosić się do lekarza teraz, czy może zaczekać do wizyty kontrolnej?
Brat miał również naświetlany brzuch, i teraz boli go i ma biegunkę.
Czy to jest normalne czy może to oznaka kolejnego przerzutu? |
|
|