Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w układzie moczowym |
szarlotta
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 8950
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-15, 19:07 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Z góry przepraszam za pewnie głupie pytanie , ale czy może się sam kamień rozpaść w pęcherzu ?
Mam termin do szpitala na 3 marca albo w razie wcześniejszego zwolnienia miejsca mają dzwonić , na skierowaniu opis : podejrzenie guza pęcherza.
Dzisiaj w nocy wysikałam kamień wielkości mniej więcej ugotowanego ziarenka ryżu i tak cały dzień się pocieszam że podejrzenia lekarzy mogą być błędne i że to może jednak kamień który się zaczął rozpadać. Może niepotrzebnie pójdę do szpitala i będę blokować miejsce komuś bardziej potrzebne.
Może się ktoś bardziej zna i mi coś doradzi. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-12, 05:52 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Trafiłam prywatnie do dr. Szedla i od niego dostałam skierowanie. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-11, 19:52 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
I zaczęło się latanie po lekarzach. W poniedziałek urolog stwierdził że trzeba zrobić rtg brzucha. Po obejrzenia dzisiaj prześwietlenia ... dalej nic nie wiadomo , trzeba zajrzeć do pęcherza , termin na 25 lutego.
Przyjechałam do domu , nerwy mnie zżerają , zadzwoniłam do urolog urologa w Katowicach i umówiłam się na badanie.
Po dzisiejszym USG , w nerce prawej prawie całkowity zastój, praktycznie nie pracuje albo minimalnie . Lekarz stwierdził że to coś może być guzem i jak najszybciej trzeba zrobić resekcję. Wszystko ma się odbyć w znieczuleniu przez cewkę moczową .
Dostałam skierowanie do szpitala w Katowicach na Strzelecką , jutro jadę ustalić termin. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-08, 17:47 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
na skierowaniu tylko pisze do szpitala specjalistycznego , fakt nie ma podanej nazwy. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-08, 14:02 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Nie chcę zaśmiecać forum ale opisze krok po kroku . Na początek znalazłam się na zakładowym pogotowiu , tam dostałam zastrzyk i po godzinie odwieziono mnie na sor do szpitala w D.G.
Na SOR dostawałam kroplówki i zastrzyki , lekarz zlecił USG . Po badaniu przyszedł z wynikiem już inny lekarz i tu cytuję jego słowa : proszę jechać teraz do szpitala na oddział na dalsze badania ponieważ nie można wykluczyć raka, u nas jest możliwość badania TK ale tam zajmią się panią już fachowcy.
Lekarz w szpitalu rzucił okiem na moje papiery i tak jak pisałam -niema miejsca a czemu pani przyjechała do nas ...i stwierdził też że zmiana w pęcherzu może być rakiem. Zaproponował abym się zapisała do poradni na dole a tam termin na maj.
Pod epikryzą pisze dokładnie gdzie mnie skierowano.
[ Dodano: 2014-02-08, 15:08 ]
Pomijam już fakt że w tym momencie zostałam bez żadnego zaświadczenia do pracy z której mnie zabrano i do której nie udałam się następnego dnia . |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-08, 12:52 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
izajarz
bardzo dziękuje za wiadomość
do Brudzowic dzwoniłam , prywatnie wizyta na czwartek(100 zł) ale skierowanie na TK wtedy też prywatnie (koszt 680 zł.)
Udałam się do przychodni przy zakładzie pracy i tam miłe panie po przeczytaniu moich papierów kazały mi przyjść w poniedziałek do urologa. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-08, 10:40 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
W tym cały problem że oddziału urologii mnie nie przyjął , tłumacząc się tym że nie ma miejsc i że mam iść do szpitala w Częstochowie bo mieszkam w okolicy a nie do nich. Pracuję w Dąbrowie górniczej , pogotowie zabrało mnie z pracy . Nawet gdybym chciała iść do Częstochowy to mnie nie przyjmą ze skierowania do Sosnowca , tylko pozostał urolog gdzie terminy są na czerwiec. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-07, 23:56 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Dziękuję bardzo Richelieu za odpowiedż . W poniedziałek idę do urologa w zakładzie pracy, może będzie miał jakiś lepszy sprzęt. Zarówno lekarz na SOR jak i lekarz w szpitalu do którego mnie nie przyjęto , stwierdzili że muszę się liczyć że ta zmiana może być rakiem.
A mogłam być już po TK i wiedzieć na czym stoję , na sorze posiadają tomograf ale skierowali mnie do szpitala bo jak to określili oddają mnie pod fachową opiekę.
I tak po 30 latach płacenia składek zostawili zestresowaną babę niech się popałęta w kilkumiesięcznych terminach. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-07, 00:35 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Wiem że po samym USG nic konkretnego nie można powiedzieć ale mam pytanie - czy jak mam (oby) kamień to czy jest go tak ciężko rozpoznać na usg ?
Dodatkowo lekarz na SOR powiedział że mogę stracić nerkę .
Przepraszam , wiem że jestem męcząca ale zżera mnie stres. |
szarlotta
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-05, 18:00 Temat: Zmiany w układzie moczowym |
Witam
borykam się z następnym problemem, wczoraj w popołudniowych godzinach trafiłam z pracy na pogotowie zakładowe z silnymi bólami brzucha. Zażyłam sama 3 ketonale i na pogotowiu nie mogą mi nic już podać oprócz zastrzyku rozkurczowego. Po godzinie nic nic ustępowało i zapadła decyzja że zawożą mnie na SOR.
Po odsiedzeniu kilku godzin zrobiono badania, podano zastrzyki i kroplówki, rano zrobiono USG
Usłyszałam od 2 lekarzy że to może być kamień albo rak.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2014-02-05, 20:10 ]
Bardzo prosimy o dodawanie dokumentacji w formie załączników do posta, nie linków do fotosika czy innych serwisów.
[ Dodano: 2014-02-05, 21:17 ]
Zapomniałam napisać że do szpitala nie zostałam przyjęta z powodu braku miejsc z dodaniem że to i tak nie ten rejon. Terminy do urologów na maj. |
|