1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
zufed
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 21607
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-03-28, 20:11 Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
Goniu doskonale Cie rozumiem, tez tak mam, że każde, nawet najdrobniejsze badanie krwi to już stres, a nóż coś znów będzie nie tak, albo gorzej niż ostatnio.
Ale damy rade, razem raźniej.
Trzymaj się !
<uscisk> |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-03-28, 18:46 Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
Mam koleżankę (poznałyśmy się jak, leżąc razem na oddziale) chorą na ziarnicę złośliwą (inny typ chłoniaka).Też dość długo chodziła z powiększonym węzłem chłonnym, bo wielu lekarzy wciskało jej, że to od zmian skórnych a to, że od czegoś.Trwało to dobrze ponad pół roku. Na szczęście okazało się, że choroba nie jest bardzo zaawansowana. Przez cały czas morfologie i OB miała bardzo dobre.
Podejrzewam, że zmiany w morfologii pojawiają się w momencie zajęcia szpiku kostnego.
Na ocenę choroby poczekajmy, aż będą wyniki TK. Kiedy dokładnie macie badanie, bo nie wiem kiedy mocno kciuki trzymać.
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-03-28, 17:56 Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
goniu, bardzo mi przykro, że jednak okazał się to jednak gad.Alę będziemy walczyć
Na pewno nie jest Ci łatwo, doskonale Cie rozumiem. Ale trzeba przestawić swój tok myślenia z tryby załamania na tryb walki.
Skąd czerpać nadzieję? Z naszego Forum, a co A tak na poważnie, nie jesteś sama w tej chorobie, jest nas więcej. Po to jest to Forum, żeby sobie pomagać i wspierać w trudnych chwilach. Na początku zawsze jest szok i rozpacz. Z czasem Człowiek przyzwyczaja się do myśli życia z chorobą, przyzwyczaja się bo poprostu musi. Trzeba żyć dalej i walczyć, bo jest o co!!
Faktycznie jest to dość rzadki typ choroby, nie wiele jest na ten temat informacji w języku polskim.
Czy lekarz mówił coś o biopsji szpiku kostnego? W tym typie chłoniaka często dochodzi do zajęcia szpiku kostnego i powinna ona być wykonana (zresztą jak w każdym przepadku chłoniaka). Pozwoliło by to ocenić stopień zaawansowania choroby.
Ściskam Cie mocno
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-01-30, 13:53 Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
Gonia, wiem, że się martwisz, poczekajmy na wynik
trzymaj się |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-01-28, 22:08 Temat: Guzy na węzłach chłonnych |
Witaj Goniu.
Taki obraz powiększonych tylu węzłów chłonnych faktycznie może wróżyć jakiś proces nowotworowy.
Kiedy macie wyniki biopsji węzła chłonnego?
Czy mama zauważyła u siebie takie objawy jak stan podgorączkowy, poty nocne czy np swędzenie podudzi?
Czy robiliście może jakieś RTG klatki piersiowej /USG jamy brzusznej?
Goniu, nadzieję trzeba mieć zawsze poczekajmy spokojnie na wyniki
pozdrawiam cieplutko |
|
|