Witojcie,
nie wiem, czy taki temat czasem już nie powstał, ale przy pomocy szukaczki nie udało mi się go zlokalizować... Zainspirowany wpisami
pandy zaciekawiło mnie skąd akurat taki, a nie inny nick u Was
z czym jest związany, jak powstał, dlaczego itp.
A żeby nie tylko oczekiwać, to sam zacznę...
Pamiętacie "Plastusiowy Pamiętnik"? We wczesnej młodości mniej więcej tak wyglądałem :D
Do tego mama zawsze obcinała mnie na krótko, na jeża, co jeszcze bardziej uwydatniało już i tak odstające uszy
grzywka opadająca na czoło do kompletu i szydercze spojrzenia starszych kolegów w szkole i na podwórku gotowe
na początku był "uszaty", "urban", "uszy", ale nie poprawiały mi one humoru, wręcz przeciwnie - reagowałem dosyć agresywnie. W końcu Pan Bóg sprawił, że przybyło mi trochę centymetrów wzrostu, co zdecydowanie pomogło mi zacząć przekonywać ludzi o braku słuszności ich działań w moim kierunku. Aczkolwiek uznałem, że dystans do siebie cenniejszy jest niż złoto, a mając coś, czego nie mają inni warto to wykorzystać. Więc poznając nowych znajomków zacząłem się przedstawiać jako Rafał vel ucho. Ale "ucho" to takie zwyczajne, nie wyróżniające z tłumu. Więc później, w kolorowym okresie szkoły średniej był "ucho van gogh" (tak podpisywałem się koleżankom na piórnikach, koszulkach itp), żeby później zmienić się w "uHo", a następnie pozostać jako "uho" aż po dziś dzień
A skąd Wasze pseudo?