Bardzo bliska znajoma poprosiła mnie o pomoc.
Ma narośl na piersi i w wyniku badań dostała:
"Rozpoznanie kliniczne: torbiel okolicy podotoczkowej brodawki sutka lewego - (carcinoma planoepitheliale susp. )
...
Wynik badania: Abscessus subareolaris."
Badanie było przeprowadzone w grudniu zeszłego roku, w lutym było odsączenie płynu z torbieli.
Niestety ból trwa do dzis i nie zanika, poza tym lekarz nie potrafi udzielić bliższych informacji, twierdzi tylko że ból zniknie niedługo i nie ma się czym martwić.
Proszę o pomoc, co można zrobić aby ból zmalał. jak to leczyć, czy można to usuwać chirurgicznie, i wszelkie inne info.
Z góry dziękuję.
[ Dodano: 2010-06-01, 13:30 ]
nie mogę zmieniać swoich postów więc kolejne pytanie:
czy torbiel okolicy podotoczkowej brodawki sutka lewego = carcinoma planoepitheliale susp. = rak płaskonabłonkowy ??
i co to oznacza
qrcze nie wiem, wiem tylko ze była robiona biopsja MMT torbieli sutka lewego i to co napisałem powyżej, więcej bede wiedział wieczorkiem, dzięki za uwagę, pozdrowienia
[ Dodano: 2010-06-01, 16:42 ]
Więc tak, były badania onkologiczne i wykluczono raka ... pozostają więc pytania ... co można zrobić aby ból zmalał. jak to leczyć, czy można to usówać chirurgicznie, i wszelkie inne info.
Z góry dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum