Mój brat ma raka wpustu. Ma dopiero 32 lata. Bardzo proszę o pomoc. Co pomagało waszym bliskim na bóle żołądka? Leczy się w Wielkopolskim centrum Onkologii w Poznaniu - nie wiemy czy to dobre miejsce. bardzo, bardzo proszę o rady.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: jusia: 2013-09-21, 00:26 ] Zgodnie z Regulaminem Forum, wydzieliłam dla Ciebie osobny wątek.
Akurat na pytania zadawane przez autorkę mogą odpowiedzieć osoby, które mają doświadczenie w tej sprawie. Pytania dotyczą leku na ból żołądka i leczenie w konkretnym ośrodku.
gdynianka by udzielić odpowiedzi na temat leków na ból żołądka trzeba wiedzieć jakie leki pacjent obecnie przyjmuje(niektóre leki nie mogą być łączone ze sobą).
Jeśli chodzi o ośrodek leczenia to na forum jest odpowiedni do tego temat, wystarczy skorzystać z funkcji szukaj.
Według mnie powinniście albo zwrócić się do hospicjum domowego oni naprawdę potrafią zaradzić w walce z bólem lub są do tego specjalne oddziały w szpitalach, przychodniach do walki z bólem . pozdrawiam
_________________ Asia
„Miarą miłości jest miłość bez miary”
asia 1975,
Wymóg NFZ co do zgłoszenia się do hospicjum domowego jest taki, że u pacjenta musi być zakończone leczenie przyczynowe.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
joannawx,
Mój mąż nie miał tego typu dolegliwości ale wiem, że jest wiele leków w aptece.
Tyle, że należy to zgłosić lekarzowi bo tylko On może zadecydować jaki lek można brać.
Pozdrawiam ciepło
_________________ Lidia
Nauczmy się kochać ludzi....bo tak szybko odchodzą.
Mój tata też ma problemy ze "zgagą", przynajmniej tak to nazywa i bierze leki typu "Manti". Sami nie możemy utrafić po czym one się pojawiają, po jakich posiłkach, ale występują dość często.
Joannawx, jaki typ nowotworu ma twój brat: płaskonabłonkowy, czy gruczołowy przełyku? Jaki stopień zaawansowania? Czy brat cierpiał na chorobę refluksową ( miał zgagę, zarzucanie pokarmu do przełyku, odbijania od kilku lat)?
Na zgagę najlepsze są leki typu Inhibitory Pompy Protonowej, ale ich zażywanie musi zlecić prowadzący onkolog.
Musicie skonsultować się z lekarzem, choćby z tej przyczyny, że podobne objawy może dawać grzybica, której inhibitory pompy protonowej nie wyleczą.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum