Proszę o wyjaśnienie wyniku USG węzłów obwodowych:widoczne hypoechogeniczne węzły chłonne z cechami aktywnego nacieku zlokalizowane w okolicy nadobojczykowej po stronie lewej o wym do 17x8 mm. W poprzednim badaniu trzy m-ce temu nie było w opisie nacieków.
Badanie dotyczy mojego męża u którego po wycięciu węzła stwierdzono Chłoniaka grudkowego. Pozdrawiam hch
Mąż jest po konsultacji u Profesora. Badania potwierdziły diagnozę. Ponieważ mąż nie ma objawów, wszystkie wyniki są w normie Profesor stwierdził, że pacjent na razie nie wymaga leczenia. Obserwacja- badanie kontrolne za 3-4 m-ce. A co do nacieków na węzłach, również uznał to za mało istotne. Nie jestem pocieszona,że choroba się potwierdziła, ale z grugiej strony cieszę się, że mąż czuje się dobrze i mam nadzieję, że tak będzie bardzo długo. Pozdrawiam hch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum