Wyniki dotyczą tkanki pobranej z chłoniaka w tym samym dniu
1.Wynik pierwotny
Obrazy histopatologiczne odpowiadają rozlanemu chłoniakowi nieziarniczemu z małych limfocytów z grupy o niższym stopniu złośliwosci /SLL/CLL/
Witam, jeśli chodzi o punkt 1 to ja mam to samo. Co do 2 to nie wiem. SLL to chłoniak limfocytarny z małych limfocytów B (Small Lymphocytic Lymphoma). Jest nowotwór - chłoniak - o małym stopniu złośliwości, na który można chorować latami i nie wiedząc o tym (tak jak było u mnie). Potem zaczynają się delikatne objawy jak powiększone węzły chłonne, poty, osłabienie, senność, a czasem swędzenie. Ja miałem tylko senność i węzły. I jak węzły się rozpoczęły powiększać, to zacząłęm się badać. Ogólnie podobno można z tym żyć, a chemioterapia przedłuża życie i polepsza komfort. Więc myślę, że nie będzie tak źle. Wszystko zależy od wyników badań. Ja obecnie czekam na badania cytometryczne, cytogenetyczne, które określą rokowania. A potem będzie chemioterapia, bo jeszcze jej nie miałem. Będzie dobrze. A jeśli chodzi o punkt drugi to nie wiem. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum