Witam, proszę o pomoc w interpretacji wyniku usg. Dodam, że byłam już z nimi u chirurga onkologa, powiedział, że wszystko w porządku, ale w gabinecie byłam dosłownie 2 minuty, a chciałabym się upewnić.
'widocznie nieliczne w chlonne, najwieksze z szersza strefa hypoechogenna i zaznaczona zatoka tluszczowa, bez ewidentnych cech patologii, prawdopodobnie jedynie odczynowe. po prawej stronie szyi w ok kata zuchwy wlk 15*5 mm, w gornej czesci szyi w sasiedztwie naczyn wlk 8*4mm, przy brzegu mso 7*2mm, ponizej 6*2mm.
po stronie lewej w okolicy kata zuchwy wlk 10*4 mm, przy brzegu mso 16*5 mm, w sasiedztwie naczyn wlk 13 * 5 mm'
dodam, ze nie mam zadnych objawow typu utrata masy ciala, brak nocnych potów itp.
za jakiś czas zrób to badanie jeszcze raz za parę miesięcy albo wcześniej - jeśli to stan zapalny to wyjdzie to na wyniku
ja miałam też ognisko hypoechogenne ale większe,
nie miałam żadnych nocnych potow ani utraty masy ciała, morfologia była wzorowa
lepiej uważać
_________________ Chłoniak rozlany z dużych komórek B w remisji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum