Witamina C wspomaga leczenie, przykładem jest mój tata. Od wielu lat walczy z nowotworem jelita grubego, i dopiero po zastosowaniu miedzy innymi dożylnej witaminy C czuje się o wiele lepiej a co najważniejsze choroba zatrzymała się. Tata odzyskał siłę do walki z chorobą. Oczywiście jeśli chodzi o witaminę C nie mogą to być malutkie dawki jak np.7 g gdzie w niektórych ośrodkach jest podawana. My korzystamy obecnie z wlewów dożylnych w ośrodku . Podają tam też wlewy wzmacniające oraz zabiegi hipertermii.
Mój tata miał 15 takich zabiegów na guz połaczonych z wlewami z kurkuminy. Całkiem dobry efekt. Na razie obserwujemy i czekamy co będzie dalej. Mamy tylko nadzieje, że dalej będzie tylko lepiej.
Czy możecie podać jakie ośrodki oferują wlewy z witaminy C? ja mieszkam na śląsku? może ktoś zna jakiś ośrodek w okolicach? może świętorzyskie albo małopolskie?
Witamina C wspomaga leczenie, przykładem jest mój tata. Od wielu lat walczy z nowotworem jelita grubego, i dopiero po zastosowaniu miedzy innymi dożylnej witaminy C czuje się o wiele lepiej a co najważniejsze choroba zatrzymała się. Tata odzyskał siłę do walki z chorobą. Oczywiście jeśli chodzi o witaminę C nie mogą to być malutkie dawki jak np.7 g gdzie w niektórych ośrodkach jest podawana. My korzystamy obecnie z wlewów dożylnych w ośrodku . Podają tam też wlewy wzmacniające oraz zabiegi hipertermii.
Mój tata miał 15 takich zabiegów na guz połaczonych z wlewami z kurkuminy. Całkiem dobry efekt. Na razie obserwujemy i czekamy co będzie dalej. Mamy tylko nadzieje, że dalej będzie tylko lepiej.
Cytat:
Czy witamina C leczy raka?
Do tej pory przeprowadzono kilka eksperymentalnych prób, mających na celu sprawdzenie, czy witamina C leczy raka. Żadna z nich nie potwierdza jednozacznie, że terapia witaminą C działa i nie daje podstaw do traktowania jej jako leku na raka. Większość prób została przeprowadzona na myszach lub in vitro. Nie można oczekiwać, że witamina C badana w laboratorium zadziała tak samo na ludziach. Z kolei badania, które zostały przeprowadzone z udziałem ludzi, są oparte na zbyt małej liczbie osób i nie można wyciągać na ich podstawie zbyt daleko idących wniosków, że skoro zadziałały na tych kilku osobach, to zadziałają na wszystkich. Takie badania nie mają zbyt wielkiej wartości naukowej.l
źródło: http://www.poradnikzdrowi...zyc-n_44024.htm
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Czy możecie podać jakie ośrodki oferują wlewy z witaminy C? ja mieszkam na śląsku? może ktoś zna jakiś ośrodek w okolicach? może świętorzyskie albo małopolskie?
Nie znam takiego w świętokrzyskim czy małopolskim, ale mogę śmiało polecić w dolnośląskim. - można sobie też poczytać na ich stronie wiele ciekawych artykułów na ten temat np.
Do niedawna też tak myślałam jednak jak się okazuje kwas askorbinowy, który zazwyczaj bierzemy to syntetyczna substancja, która występuje w tabletkach sama, naturalnego pochodzenia witamina C to kwas askorbinowy plus inne substancje. Bardzo dobrze jest to opisane tutaj --> . Stąd moje pytanie o to czy jest to kwas askorbinowy czy kompleks witaminy C.
A ja głupi myślałem że Ty naprawdę chcesz wiedzieć. A tu link do sklepu... Zdajesz sobie sprawę jak nisko upadłaś żeby na forum onkologicznym promować suplementy? Mam nadzieję że masz lekki sen...
Rozmowa jest o wlewkach więc strona, którą podałam nie ma tu nic do rzeczy, jako osoba, która nie jest lekarzem nie chcę popisywać się zagadnieniami i teoriami, pokazałam co mam na myśli, link to tylko przykład opisujący. Nadal proszę o informację czy jest to kompleks witaminy C czy kwas askorbinowy.
Tego co wiem to nie robi sie wlewów z kwasu laskorbinowego, togo nie wolno, wlewy sa z jak pamietam z askorbinianu sodu, ale warto sprawdzic. Poza witaminą C stosuje się jeszcze inne, w zależności od potrzeby. Wiem że w Lublinie jest jeden taki ośrodek, można oczywiscie odplatnie zaaplikować coś takiego, trochę to jednak kosztuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum