Chciałabym skorzystac z pomocy poradni onkologicznej centrum onkologii w Warszawie ale potrzebuje więcej informacji i przede wszystkim opinii osób które są tam pacjentami. Mam raka płaskonabłonkowego. Ognisko początkowe nieustalone, zalecona radioterapia. Szukam info i lekarza który rzetelnie powie mi czy to jest jedyna metoda leczenia, najlepsza w moim przypadku i ew. co jeszcze moge zrobić.
_________________ Antoine de Saint-Exupéry
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać
Na Twoje pytania nie mogę odpowiedzieć (nie mam wiedzy na ten temat), natomiast przesyłam link, który biorąc pod uwagę treść Twego wpisu może być Ci pomocny.
http://kngis.ptcpc.net/patients/patients.html
Nie wiem tylko czy dobrze zakładam, że w Twoim przypadku jest to nowotwór głowy/szyi, chociaż z drugiej strony mając w pamięci, że to ta część Twego ciała ma być poddana radykalnej radioterapii to chyba zakładam słusznie.
Z tej strony internetowej dowiesz się rónież kto jest kto.
_________________ Miejsce człowieka jest tam, gdzie jego wolność nabiera pełnego sensu.
Mral serdeczne dzięki. Tego szukałam. Nikt nie nazwał tego nowotwór głowy i szyi ale też myślę że to jest to. Pet nie wskazuje na jakies znaczące wychwyty w innych miejscach ale śladowe są więc może tworzą sie juz przerzuty do innych tkanek. Chemioterapia nie daje zadowalających wyników wiec myśle że radio to dobra metoda. Niepokoi mnie tylko że nie wykonano wszystkich możliwych badań. poza tym być może po radioterapii bedę potrzebowała dobrego lekarza. Przeczytam info z linku który mi przysłałaś to napewno będę wiedziała wiecej. A jeśli ktoś potrzebuje jakies konkrety o centrum w Szczecinie to chętnie pomogę.
_________________ Antoine de Saint-Exupéry
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać
Chciałabym skorzystac z pomocy poradni onkologicznej centrum onkologii w Warszawie ale potrzebuje więcej informacji i przede wszystkim opinii osób które są tam pacjentami.
Ja leczę się w Centrum Onkologii na warszawskim Ursynowie. Mają oddział na Wawelskiej, gdzie
chyba specjalizują się w płucach. Tam się leczył Prof. Religa.
CO na Ursynowie to wielki kombinat, szpital i przychodnia. Jest tu cały oddział zajmujący się głową i szyją. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, choć miałem styczność tylko z przychodnią Jedyny minus to koszmarna liczba pacjentów i czasem terminy. Polecam.
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Witajcie, pytanie do osob leczonych w COI na Ursynowie, czy ogladaliscie fakty na TVN?w Wieliszewie jest wspaniale urzadzony, nowoczesny szpital onkologiczny, niestety Pani Kopacz nie dala na niego pieniedzy i tylko mozna sie tam leczyc prywatnie z kieszeni pacjenta. Szpital w duzym stopniu by odciazyl Centrum Onkologii na Ursynowie, Jutro ma byc jakis protest pod ministerstwem. Osoby chcace poprzec akcje i wplynac na decyzje urzednikow prosze o wypelnienie petycji:
Ciekawym tematem może być ekonomia medycyny, warto wybiórczo się zapoznać, wtedy wyjaśni się wiele "skandalicznych" rozwiązań. System opieki zdrowotnej działa źle, ale nie naprawi się go zmniejszając składki i podnosząc finansowanie świadczeń. Na to nie pozwala ekonomia, nie można wydać więcej niż wpływa a pieniędzy się nie dodrukuje. Wydatki na biurokrację w systemie to tylko kropla w morzu potrzeb. Trzeba podnieść składki ubezpieczeniowe wtedy znajdą się pieniądze na finansowanie takich kosztownych i bardzo często niepewnych terapii oraz kolejnych ośrodków... Przykre, ale prawdziwe.
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Dokładnie. Niestety media mają to do siebie, że przedstawiają sprawy dość jednostronnie - zwykle w ten sposób, aby liczniejsza strona pokrzywdzona miała powody do narzekań, a druga strona nie miała szansy na merytoryczne wyjaśnienie swojego stanowiska, bez przerywania i pokrzykiwania.
Nie twierdzę, że to, co się dzieje jest właściwe, bo czekanie 6 miesięcy na naświetlania jest faktycznie tragedią albo tragikomedią i nigdy nie powinno mieć miejsca. Ale NFZ nie dodrukuje sobie sam pieniędzy, nie narysuje ich sobie na kartoniku i nie wytnie, żeby móc sfinansować kolejny ośrodek czy kolejne zabiegi.
Chyba zrobił się mały OFF w temacie. Niemniej jednak stawki ubezpieczenia zdrowotnego są przecież systematycznie podnoszone od czasu powstania tworu zwanego NFZ...
W CO w Warszawie sa bardzo duze kolejki ale za to bardzo dobrzy fachowcy. Nie moge nie wspomniec tu o panu Marku Szpakowskim, ktory moim zdaniem jest wzorem lekarza pod wzgledem wiedzy i podejscia do pacjenta.
Ja moge z czystym sumieniem ursynowskie centrum polecic. Mieszkam w Szczecinie ale trafilam tutaj i jestem prowadzona przez dobrego specjaliste od chloniakow. Zaliczylam tez krotki pobyt na oddziale chorob nowotworowch glowy i szyji ( mialam tam pobranie wezla nadobojczykowego) i rowniez pozytwne wrazenia. Trepanobiopsje mialam na odziale chorob nowotworowych wezlow chlonnych, robiona ambulatoryjnie i w taki sposob, ze pragne obalic wszelkie mity, ze to jeden z najgorszych zabiegow swiata:)Plombowanie zeba gorsze;P Obecnie jestem po pierwszej chemii na oddziale dziennym.Poszlo dobrze a pielegniarki chetnie pomagaja i dziele sie swoja wiedza, mozna pytac o wszystko i czuc sie osoba a nie tylko przypadkiem chorobowym. Jedyny minus kliniki to niebotyczne kolejki do rejestracji, ktore niestety trzeba znosic i czesto czekac po kilka godzin, majac przed soba 300 innych oczekujacych.
OFF - może warto wydzielić wypowiedzi do innego wątku.
Na temat finansowania szpitali - jako pacjent wiem tylko tyle, ile mogę się przyjrzeć.
A widzę, że żeby zrobiono mi w ramach ubezpieczenia RM i żebym nie czekała na to zbyt długo, to lekarze przyjmują mnie na jeden dzień na oddział - potrzebują szybkiego wyniku, a to zapewne jedyny sposób - pewnie te zlecane przez szpital RM mają pierwszeństwo.
Czy to nie jest chore? Zajmuję łóżko na jeden dzień, NFZ też za to płaci.
Rozumiem, że lekarze działają dla dobra pacjenta, szkoda że oni też muszą się tak gimnastykować.
Cześć, nie wiem czy dobrze trafiłam, ale nic lepszego nie znalazłam. Chciałabym przebadać skórę w Centrum Onkologii W Warszawie na ul.Roentgena, mam zmiany które mnie niepokoją, a chyba nie ma na co czekać. Co muszę zrobić żeby się tam dostać? Czy jest w ogóle możliwe żebym się tam dostała tak normalnie z chęcią przebadania bez skierowania ani wykrycia niczego konkretnego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum