dziękuję. Aby wypożyczyć 'szkiełka' to potrzeba jakiegoś skierowania czy po prostu zwrot "poproszę szkiełko"?
[ Dodano: 2019-02-25, 12:32 ] Marko1,
zabranie węzła do powtórnego badania brzmi bardzo sensownie. Tylko ciekawa jestem, kto nam go wyda. Przepraszam za to pytanie, ale na razie poruszam się jak dziecko we mgle
[ Dodano: 2019-02-25, 12:35 ] MisiekW,
bardzo dziękuję za otrzymane rady. I dziękuję, ze nie musiałam walczyć z nieśmiałością aby pierwsza napisać
Mąż najbardziej ucieszy się z rady odnośnie buraka
Wyniki tomografu i biopsji umieściłam na samym początku wątku. Jeżeli jest potrzeba to zamieszczę jeszcze raz.
To, co jest bardzo ważne, to oznaczenie CD 20 - bo bez tego nie można dać MabThery, czyli rytuksymabu
Konieczny jest też wynik c-Myc.
Bez PETa ocena zmian w płucach będzie cieżka. Jeśli to będzie świecić, a jest na to szansa, to rozsiane zajęcie narządu takiego to IV stopień zaawansowania. Niestety, tych chorych leczy się trudno i niestety, czasem idzie to w stronę autoprzeszczepu.
Nie wuem jakie macie plany prokreacyjne - warto zabezpieczyć nasienie. Jeśli to był stan po resekcji jelita, boję się, ze na PET teraz nie będzie czasu, bo choroba jest zaawansowana. Trzeba było o tym myśleć wcześniej, teraz może za bardzo to się rozpanoszyć. Tylko wtedy trudno interpretuje się PETy w trakcie i po leczeniu. Łatwo się tu na forum pisze, ale mając chorego przed sobą, jest to łatwiej ocenić - ja patrzę z perspektywy hematologa, a nie chorego (jak większość moich przedmówców...).
Szkiełka - idziesz do zakladu, gdzie były badane, wypełniasz podanie, dostajesz i wieziesz tam, gdzie chcesz.
A doczytałem. Do konsultacji szkiełek to priv mogę namiary
Aaa, czyli to zupełnie niezwiązane.
Coś mi tu nie pasowało.
Ja na pewno domagałbym się PETa.
Niemniej choroba jest zaawansowana, jest duża zmiana węzłowa, węzły przyaortalne i zajęcie płuc. Co, niestety, a priori podwyższa ryzyko - ale w chłoniakach nadzieja jest zawsze i nawet z IV stopnia można bez problemu wyjść. Uprzedzam Was tylko na starcie, że 8 cykli na pewno.:) Głowa do góry, życie po prostu samo przyniesie odpowiedź. Nie ma co się zamartwiać w przód - nie z takich sytuacji ludzie wychodzili.
miałam na ogóle nie pisać, ale trudno. Mąż i tak prędzej czy później zostanie zapoznany z sytuacją.
Dzisiaj przyszło uderzeniem młotem: nastąpiła zmiana diagnozy. Na gorszą. Stwierdzono u męża tzw. double hit. Wiem, że jest bardzo źle. Lekarka oględnie powiedziała "długa droga przed panem" (mam inne zdanie) i silniejsza chemia podawana w warunkach hospitalizacji. Więcej nie chciała powiedzieć informując, że szerszych informacji (ale odpowiednio je dawkując) przekaże lekarka prowadząca.
Nie muszę Wam pisać jak się czuję, bo każdy z Was te stany doskonale zna.
dziękuję... Bardzo.
Wiem, że moja wiara jest w sumie ważniejsza dla męża niż dla mnie. Dobrze, tyle tylko napiszę, bo zaraz Moderatorzy SŁUSZNIE przypomną, że jest to dział merytoryczny.
A mogę Szanownych Moderatorów prosić o założenie wątku do wyżalania się? Mam nadzieję, że podołam w obsłudze dwóch wątków, bo jak na razie po forum poruszam się trochę jak słoń w składzie porcelany.
Wiara w to że będzie dobrze przyda się i tobie i mężowi.
Jeżeli potrzebujesz popisać bardziej w kwestiach wyżalenia się to możesz założyć też osobny wątek na forum w dziale "Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej"
joaszka jak minęła noc? mam nadzieje, że przespałaś. Mąż jak się czuje? Jeżeli dowiesz się dzisiaj czegoś nowego od lekarzy to napisz. Ja leże już od soboty chora na anginę a po każdym zażyciu antybiotyku gorączka mi do 40 skacze, boje się, że zarażę swojego narzeczonego :( tak leże i myślę co u was i trzymam kciuki aby było dobrze
dziękuję za troskę. Noc minęła kiepsko. Z mężem rozmawiałam dzisiaj na razie telefonicznie i nic nie wie (nie było jeszcze wizyty).
Życzę pokonania wrednego przeziębienia!
Czas, czas, czas, to dziadostwo się namnaża ciągle, nie czeka, nie wiem, czy już mąż ma te wlewy, czy jeszcze czeka, ten PET kiedy? Działajcie, bo od pierwszego wlewu, tak na prawdę jest początek walki. Na ta chwilę dziad tylko rośnie w siłę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum