[ Dodano: 2012-11-22, 23:20 ]
dziadek nie ma przezutów do węzłow chłonnych dziwne stopien 4 i nie ma przezutów dalekich bardzo dziwne wytłumaczy mi ktos to?
Wszystkie przerzuty ( z lewego do prawego i gdzie indziej oznaczają najwyższy stopień .Moze to świadczyć ze choroba jest bardzo zaawansowana i rozprzestrzenia sie po całym organizmie (mikro przerzuty ale nie można ich jeszcze zobaczyć przy obecnej technice
Węzły mogą być zdrowe bo komórki rakowe mogą rozprzestrzeniać sie także przez układ krwionośny
dziadek nie ma przezutów do węzłow chłonnych dziwne stopien 4 i nie ma przezutów dalekich bardzo dziwne wytłumaczy mi ktos to?
TK nie wykazało przerzutów do węzłów chłonnych - mogą być np. tak małe, że nie są możliwe do zobrazowania.
Niestety jest wówczas możliwe, że mimo tego w płucu przeciwległym do płuca z guzem pierwotnym znajduje się przerzut. Tak jest właśnie w tym przypadku.
w sytuacji kiedy komórki rakowe dostają się do układu krwionośnego bądź chłonnego, mają możliwość rozsiana się po organizmie. W tym konkretnym przypadku komórki rakowe "osiedliły się na przeciwległym płucu", które nie jest miejscem guza pierwotnego, stąd mowa o przerzucie odległym. Słowo odległy w tym przypadku nie oznacza np odległość - płuco-stopa, tylko odrębne miejsce, organ. Przykro mi..
Na to pytanie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Czas pokaże, pewnie po 2 cyklu będzie kontrolna TK. Poczytaj kilka wątków na forum a sam wyciągniesz pewne wnioski. W każdym bądź razie każdy organizm jest inny i reaguje na leczenie inaczej.
_________________ Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. /Coelho Paulo/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum