Duze OB , duzy odczynnik CRP i 2 guzki czy to rak płuc?
U mojego dziadka mniej wiecej tydzien temu stwierdzono u niego ze ma 2 guzki plamiste zageszczeniA W SEGmencie 2, 3. 5 pluca prawego oraz zmiany niedodomowe u podstawy segmentu 2 płuca prawego łaczace sie wneka prawa najpewniej zmiana ogniskowa we wnece.
Guzek u podstawi segmentu 8 płuca prawego 9 x 17 mm. Guzek podplucnowy w segemencie 9 płuca lewego 8 mm. Miaższ plucny rozedmowy pasmowate zrosty w segmencie 5 płuca lewego u podstawy obu płuc zwapienia w naczyniach wieńcowych.
to jest wynik tomografii opis teraz guzki ilosc 2 ocena > 10 mm strona lewa płat gorny segment 2 geometria zmian 12x14 najwiekszy guzek miejsce wystepowania miązszowe kształt okrąge ostre gestosc w ocenie jakosciowej lity wyniki krwi sa złe za duzo płytek krwi 511 a norma do
400 limfocyty 17 a najmniej 20
Ob DUZE!! 88 mm a norma do 20
Potas za duzy 6.31 do 5
CRP 71 do 5 jest
Dziadek miał wykonywany bronchoskopiee i czekamy na wyniki z rodzina i nie wiemy czy to rak czy jakis inny odłam rakowy prosze o najszybsza pomoc!!
Dziadek miał wykonywany bronchoskopiee i czekamy na wyniki
Poczekajcie spokojnie na wyniki bronchoskopii.Zwykle się czeka 14 dni roboczych,ale wiem z wpisów w innych wątkach,że mogą być szybciej.Stres,nerwy w niczym Wam/Tobie nie pomogą.Musi być wynik bronchoskopii,żeby było wiadomo,z czym dokładnie macie do czynienia.
nikt nie postawi diagnozy na podstawie samego TK
tym bardziej przez internet
trzeba czekać
wyniki krwi nie są miarodajne w diagnozowaniu nowotworów płuc
wiec nic innego nie zostaje tylko poczekać
wiem że to trudne ale nie ma innego wyjścia
_________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Chodzi nam tylko o to,żebyś nie panikował.Będą wyniki,wkleisz je i wtedy osoby,które będą znały odpowiedzi na Twoje pytania/wątpliwości,na pewno się odezwą.Tylko spokojnie...
to jest wynik tomografii opis teraz guzki ilosc 2 ocena > 10 mm strona lewa płat gorny segment 2 geometria zmian 12x14 najwiekszy guzek miejsce wystepowania miązszowe kształt okrąge ostre gestosc w ocenie jakosciowej lity
Ja jeszcze poproszę o przepisanie tego fragmentu z interpunkcją i wielkimi literami, bo nie wiem gdzie jest koniec zdania a gdzie początek i co dotyczy czego.
To jest część wyniku kolejnego badania? Prosiłabym o objaśnienie.
AnYthink# napisał/a:
Guzek u podstawi segmentu 8 płuca prawego 9 x 17 mm. Guzek podplucnowy w segemencie 9 płuca lewego 8 mm. Miaższ plucny rozedmowy pasmowate zrosty w segmencie 5 płuca lewego u podstawy obu płuc zwapienia w naczyniach wieńcowych.
To jest pełen wynik tomografii? Jeśli nie, prosimy o całość, od początku do końca.
Nie mamy jeszcze Wyników gdzyż nie mam dostępu dzisiaj do wyników tego badania dopiero jutro może dowiem sie jak wyszło dokładniej badanie ale jest potwierdzony nowotwór
Krótki przekaz:
a) dopisywanie do swoich własnych wiadomości "Refresh" czy czegokolwiek, by temat podskoczył do góry, oczekiwanego efektu nie przynosi - także nie ma co się kłopotać. Jest to raczej nieco irytujące - każdy tutaj chciałby otrzymać odpowiedź jak najszybciej, niestety nasza doba, tak jak Twoja, ma tylko 24h.
b) prosimy o dołączanie dokumentacji w formie załączników do posta, nie linków do zew. serwerów hostujących
c) prosimy o uważne usuwanie wszystkich danych osobowych z dokumentacji
AnYthink# napisał/a:
czy jest rodzaj raka płuc złośliwy lub niezłośliwy
Nowotwory dzielimy na łagodne i złośliwe.
Złośliwe to te, które tworzą przerzuty do węzłów chłonnych czy narządów odległych, łagodne to te rosnące miejscowo i nie powodujące przerzutów.
Nowotwory złośliwe to np. raki (wywodzą się z nabłonka), mięsaki (tk. nienabłonkowa), glejaki (tk. glejowa, w mózgu).
Tak więc każdy rak to nowotwór złośliwy, nie każdy zaś nowotwór jest rakiem.
Witam dzisiaj dostalismy wyniki z Bronchoskopi i inne badania oraz wypisano go z szpitala i podano Chemię dzisiaj
[IMG=http://img833.images...13ry.jpg][/IMG]
Chciałbym sie dowiedziec co oznacza w badaniu histologicznym
Cytat:
Popłuczyny Oskrzelowe : Cellulare carcinomatosae wycinki: I i II Carcinoma planoepitheliale
Nie wiem co to znaczy a chciałbym sie dowiedziec? a jescze Wnioski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum