Dziękuję za odpowiedź ! Bardzo mi pomogłaś ! Wynik wydawał mi się dziwnie prawidłowy - nigdy nie miałam prawidłowej cytologi nawet po leep. Ale też jest wyraźnie napisane że rozmaz jest niezbyt czytelny wiec może i to zafałszowało wynik.
Dziękuję raz jeszcze !
Pytanie do tematu : jak wygląda przebieg leczenia jeśli zmiany znajdują się w kanale ?
Zostałam przyjęta do szpitala na konizacje . Zabieg nie odbył się ponieważ przed wykonano kolposkopie i stwierdzono że zmiana wnika do kanału i w związku z tym sama konizacja nie wystarczy.
Pobrano wycinki i biobsje z kanalu szyjki zeby stwierdzić stopień zmian. Wynik ma potwierdzić i określić zmiany w kanale.
Jeśli zmiany tam się pojawią jakie leczenie mnie czeka jeśli sama konizacja jest niewystarczająca ?
Lekarz nie odpowiedział kazał czekać 2 tyg na wynik.
Może zapytam inaczej czy są jakies metody oszczedzajace dla kobiet chcących zachować płodność ? Jeśli konizacja jest niewystarczająca a zmiany są w kanale?
I drugie pytanie czy jest jakaś szansa ze zabielenia po próbie octowej widoczne w kanale mogą wskazywać na coś innego ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum