Mam rozumieć że dopadły mnie wszystkie te nowotwory.
Wszystkie?
Określenie wg ICD "nowotwór o niepewnym lub nieznanym charakterze jamy ustnej i narządów trawiennych-wątroba, pęcherzyk żółciowy i drogi żółciowe. " oznacza, że nowotwór może pochodzić z któregoś z tych organów, a nie, że ze wszystkich.
absenteeism,
Dziękuje za odpowiedź bo te kilka dni było psychiczną udręką. Proszę jeszcze o odczytanie moich markerów, czy są na granicy normy czy już za i czy to o czymś świadczym
mira1955,
Dziś odebrałam wynik z biopsji guza wątroby cienko igłowej,który cytuję:nieliczne limfocyty i pojedyńcze jednojądrowe mikrofagi.
Onkolog dał skierowanie na biopsję grubo igłową ,która będzie 19.08.może ona coś wyjaśni.
absenteeism,
Odebrałam w piątek wynik tz. rozpoznanie wstępne z biopsji grubo igłowej .
Wizytę u onkologa mam za kilka dni proszę o przetłumaczenie.
Rozrost kanalików żółciowych tworzących liczne struktury cewkowe we włóknistym podścielisku.Konieczne określenie aktywności proliferacyjnej zmiany ki67.
Wg obecnych danych zmiana prawdopodobnie łagodna (mikroskopowo bez cech atypii)gruczolak,włókniak,rozrost.
Wykluczono raka hepatocellularnego:hepa+,cd34,cea.
Dalsze badania immuno w toku.
mira1955,
Bardzo proszę o pomoc :dostałam dziś uzupełnienie badania.biliary adenofibroma; niewielka aktywność proliferacyjna Ki-67 około 7% dodatni odczyn SMA+
Onkolog dała mi skierowanie na oddział Chirurgii ogólnej i transplantologii do Warszawy na Banacha na konsultacje to raczej do przychodni.
Czy ktoś da mi namiary na dobrego profesora chirurga ,który tam pracuje a przyjmuje prywatnie w innym gabinecie.Jestem z Łodzi .
mira1955,
Dzwoniłam na Banacha do przychodni ale niestety numer cały dzień zajęty.
A prof.Krawczyk jest niedostępny w m-cu wrześniu ,kazano dzwonić w pażdzierniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum