Mam pytanie czy ktoś z was słyszał o B17 to pono suplement diety i ponoć pomaga (ja w to osobiście nie wierzę) ale matki na onkologii dziecięcej stosują by ratować swoje dzieci mimo że lekarze są przeciwni
[ Dodano: 2012-07-03, 09:46 ]
Już dotarłam tu na naszym forum do informacji o B17 i tak właśnie myślałam że to ściema :(
_________________ Aga Potykając się, można zajść daleko. Nie wolno tylko upaść i nie podnieść się.
matki na onkologii dziecięcej stosują by ratować swoje dzieci mimo że lekarze są przeciwni
No nie dziwię się, że są przeciwni, dla dziecka dawka cyjanku, którą przeżyje, jest sporo mniejsza niż dla dorosłego.
http://www.youtube.com/wa...feature=related - tu bardzo znana historia dziecka "leczonego" B17, walki matki z onkologiem i sądem, bez happy endu. Powodem śmierci dziecka mogła być sama choroba, jednak objawy opisywane u niego świadczyły także o zatruciu cyjankiem, można o nim też przeczytać tutaj: http://www.quackwatch.org...r/laetrile.html
Dlatego właśnie wszystkie osoby propagujące takie szkodliwe substancje jak B17 powinny być stawiane przed sądami w trybie doraźnym i wysyłane w ramach odbywania kary do pracy w hospicjach, gdzie będą miały szansę zrozumienia, jak ważne jest nie osłabianie organizmu chorego. Zdecydowana większość propagatorów takich metod nie miała bezpośredniego kontaktu z osobami chorymi, nie rozumieją więc metod leczniczych. Niestety, wielu z nas, chorych, szukając dla siebie szansy daje wiarę szarlatanom..
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Witajcie
Ja chciałabym opisać pomoc jaka była stosowana u mojego Ojczyma.
Były to masaże stóp, tzw receptorów odpowiadających za organ .
Niestety, to nic nie pomogło...nie wiem tylko czy nie przyspieszyło jeszcze zmian, w każdym bądź razie teraz, odradzam jakichkolwiek sposobów poza-medycznych.
U nas takie masaże trwały około roku, nic w zasadzie nie wniosły, myślę , że tylko psychicznie nastawiały nas i chorego do pozytywnego myślenia. Nic więcej.
Poza medycyną...nie ma sensu szukać źródeł innej pomocy. tO JEDYNA WIARYGODNA POMOC, WIERZCIE MI.
_________________ Przykro, że daje się osty...nie myśląc :(
Witam wszystkich ! Obecnie chłonę waszą wiedzę i wybieram niektóre sposoby żeby sobie pomóc. Jestem po chemio-radio-brechyterapii (rak płaskonabłonkowy węzłów)obecnie biorę olej lniany z habanero i zastanawiam się nad NaDCA . Jak możecie coś doradzić to bardzo proszę Pozdrawiam
To może ja poradzę...
Nie można osłabiać swojego organizmu... Eksperymentować mogą osoby zdrowe, a nam nie osłabiona wątroba i nerki mogą się przydać do przetrzymania jeszcze jednej serii chemioterapii... A na sprzedaży cudownych leków (czytaj - "złudzeń") zarabiają bezwzględni handlarze nadzieją... My musimy ufać sprawdzonym metodom i medycynie akademickiej...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Mnie też tutaj odesłano jesli chodzi o temat związany z suplementacją. czy to prawda żę istnieje takowa ... Tyle się teraz o tym pisze i mówi, że może rzeczywiście będzie to taki mały krok w leczeniu i potem tez w szybszym dochodzeniu do siebie już po ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum