Maciek...dziękuję.
Czy Twój tata dobrze się teraz czuje? Po ktorym jest cyklu chemii? Miał naświetlania?
Wiecie może jakie są mniej więcej rokowania takiego leczenia w przypadku tego typu nowotworu i nacieków na serce?
wiem wiem Maćku. To wie tylko Bóg. Chodziło mi raczej o to, czy przy nieoperacyjnym guzie leczonym chemią w takich schemacie jest szansa na całkowite wyleczenie? Czy raczej słabo to wygląda....?
[ Dodano: 2013-04-04, 10:35 ]
Nie wiem jak to wszystko ogarnąć umysłem swoim.
[ Dodano: 2013-04-04, 11:06 ]
Czy są jakies inne schematy chemii które mógłby otrzymać tata?
Lekarz taki schemat zaproponował ale powiedział, że tata nie musi się na niego godzić. A może inaczej.... musi na niego wyrazić zgodę...czy ma zatem inne wyjście?
Schemat PN jest najczęsciej stosowany w niedrobnokomórkowym raku płuca. Oczywiście Twój Tata musi się zgodzic na leczenie, nikt Go na siłę nie zmusi. To jest tylko Jego decyzja.
Moj Tata przed operacją też podpisywał na nią zgodę, nie musiał się godzic. Ale czy miał inne wyjście?
Raczej nie, chociaż lekarz mówi, że musi się zastanowić, skonsultować, a i tak prawie wszyscy dostają taki sam schemat (o ile dostają).
"coś" innego , myślę, to mogą być badania kliniczne.
_________________ Teresa
Mąż odszedł 19.09.2011 DRP
Schematów leczenia NDRP jest wiele ale to onkolog dobiera schemat na podstawie badań, wywiadu itp. Trzeba pamiętać, że leczenie onkologiczne jest leczeniem bardzo obciążającym organizm chorego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum