To do onkologa juz nie muszę iść bo juz wiem co i jak.
Wydaje mi się, że wizyta u onkologa wraz z wynikami akurat nie zaszkodzi. Choćby po to, by zaproponować schemat badań w ramach obserwacji.
Forum nigdy nie zastąpi (i nie ma takiego zamiaru) wizyty u lekarza.
tomasz1441810 moim zdaniem w wynikach nie ma problemów wskazujących na jakieś zmiany przerzutowe. Ze względu na historię onkologiczną zaleca się rozszerzenie kontroli o bardziej dokładniejsze badania. Tu musi lekarz prowadzący zadecydować czy jest to faktycznie konieczne.
W wycinku zmian neo nie stwierdzono - tylko zapalne
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Są drobne zmiany, które wcześniej były mniejsze obecnie minimalnie większe, mowa o węzłach chłonnych plus niewielkie nacieki to z TK jamy brzusznej. Na tą chwilę jest to jeszcze nie do sprecyzowania ale już nalezy temu się mocniej przyglądac i na pewno po 3-4 miesiącach znowu zrobić te same badania czy zmiany rosną/zmieniają się/coś się z nimi dzieje. Trzeba zachowac czujność bo na tą chwilę nie wiadomo w jakimś kierunku to pójdzie.
W TK głowy nic szczególnego ale z racji Twojej choroby podstawowej jest sugestia sprawdzenia dokładniejszego czyli MR.
Jutro zapiszę się do Onkologa/ Nie chodze do jakiegoś wybitnego.. Jednak to osoba która ma studia i specjalizację powinna wiedzieć.
Pewnie z 2 tygodnie poczekam na termin.
Druga sprawa to Głowa. Byłem dziś u Laryngologa bo badam słuch. Zdziwiła się ze można mieć kostniaki aż 4 w sitowi czyli nos (okolice).
Ja czytałem i może to ten zespół Gardnera. Mnogie polipy i kostniaki hmmmm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum