Witaj
Nic się nie martw,przyjmij kolejna dawkę i będzie dobrze.Przy pojedynczej dawce tego leku okres półtrwania(czas, w którym stężenie leku we krwi, surowicy lub osoczu zmniejszy się do połowy wartości początkowej, po zakończeniu fazy wchłaniania i dystrybucji. Wyrażony jest w godzinach.) wynosi faktycznie kilka godzin,nawet do 14 h,ale przy długotrwałym stosowaniu to nawet do kilkunastu dni.Tutaj link na potwierdzenie i do poczytania:
http://chorujena.pl/Leki/2013-Tamoxifen
informacje znajdziesz w dziale :działanie
Tutaj link do ulotki Tamoksifenu Egisa,jest informacja o pominiętej dawce:Nie należy stosować dawki podwójnej w celu uzupełnienia pominiętej dawki. http://www.egis.pl/23/dla...gis-tamoxifenum
Trzymaj się i nie stresuj,będzie dobrze
Też mi się tak zdarzało czasami
_________________ "Gdyby nie wyjątki, zasady byłyby nie do zniesienia."
Pozdrawiam Anna.
Z tego co doczytałam Kuna 13 leczysz się na Kamieńskiego we Wrocławiu- mam do Ciebie pytanie dotyczące Twojej onkolożki (dr F.- jak rozumie). Jaką masz opinię, bo moja bratowa teraz u niej się leczy z polecenia i chciałybyśmy wiedzieć jak to wszystko wygląda!
Pozdrawiam!
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do końca"
dostałam recepty , skierowanie do genetycznej na dalsze badania, skierowanie na usg piersi na 1.08.
jeśli chodzi o uderzenia gorąca to wg mojej lekarki nie da sie nic z tym zrobić...
na pytanie czy powinnam rtg płuc zrobić kontrolnie usłyszałam, ze nie ma takiej potrzeby
i
na pytanie czy powinnam rtg płuc zrobić kontrolnie usłyszałam, ze nie ma takiej potrzeby
RTG płuc od samego początku leczenia mam zalecane przez lekarza prowadzącego raz w roku. Jeżeli minął już rok od poprzedniego badania,ja bym nalegała na skierowanie .
Co do "uderzeń" to chyba będziesz musiała je przeczekać,z czasem powinno być lepiej,może nawet ustąpią całkowicie.
_________________ "Gdyby nie wyjątki, zasady byłyby nie do zniesienia."
Pozdrawiam Anna.
Stan po obustronnej mastektomii. Protezy obustronnie szczelne. Zmian ogniskowych w okolicy obu protez nie stwierdza się. W obu dołach pachowych zwłókniałe węzły chłonne długości do 27 mm
Stan po obustronnej mastektomii. Protezy obustronnie szczelne. Zmian ogniskowych w okolicy obu protez nie stwierdza się.
kuna13 napisał/a:
W obu dołach pachowych zwłókniałe węzły chłonne długości do 27 mm
Węzły są (nawet bardzo) znacznie powiększone;
jednak skoro lekarz opisujący wynik we wnioskach nie wskazuje na konieczność podjęcia dalszej diagnostyki lub leczenia,
to ich wielkość i zwłóknienie raczej może wynikać z przebytego dotychczas leczenia a nie procesu nowotworowego.
Jednak ostateczna i wiążąca interpretacja tego oczywiście należy do Twojego lekarza.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
no to mnie zestresowałeś, a wczoraj Pani radiolog mnie zapewniała, ze wszystko jest ok, co ja powinnam zrobić, wizytę u mojej onko mam za 3 miesiące
[ Dodano: 2013-08-02, 11:35 ]
zadzwoniłam do Pani onkolog i tylko opierdziel dostałam, ze ona ma tylu pacjentów a ja jej głowę zawracam moimi zwłókniałymi węzłami, bo to normalne, ze tak jest...
odnośnie tych moich węzłów : w tomografie klatki piersiowej z 25.10.2012 r jest napisane, ze w prawym i lewym dole pachowym uwidocznione węzły chłonne wielkości do 1 cm, teraz w tym usg węzły do 27 mm
kuna13, na Twoim miejscu poszłabym na wizytę wcześniej, przedstawiła oba wyniki łącznie (wczorajsze usg i tomografię z października) i jeszcze raz zapytała o zalecane postępowanie w takim przypadku.
3maj się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum