Re: Plebiscyt "Nasz Doktor" - proszę Was o wsparci
DumSpiro-Spero napisał/a:
Jest taki lekarz...
na którego bardzo czekałam
którego kroki na korytarzu zapowiadały ulgę
który zgasił rozpacz, otarł łzy i dał nadzieję
który pozwolił nam ostatnie wspólne chwile spędzić z godnością i spokojem
którego głos i spojrzenie działa kojąco
a pełny profesjonalizm przywraca i umacnia wiarę w słowo Lekarz.
który jest ikoną człowieczeństwa
przy którym czułam się bardzo bezpiecznie
i oddałam w jego dłonie z pełnym zaufaniem to co było dla mnie najcenniejsze.
Poradnia tego Lekarza nazywa się "Dotyk Anioła".
Doktorze, jesteś Aniołem.
Dokładnie tak czują ci, przy których się zatrzymujesz i których do końca prowadzisz za rękę.
Nie umiem wyrazić tego co czuję, ale jedno wiem na pewno: nigdy nie zapomnę.
I zawsze będę czekać na kolejną okazję by znów, i znów, i znów... powiedzieć dziękuję.
Jeszcze tylko kilka dni głosowania, mamy co prawda na chwilę obecną 1 miejsce, ale różnie jeszcze może być.
Głosuje się wysyłając sms. Koszt sms'a to 2,46 zł. Wiem, że to nie tak mało, ale ślicznie proszę o ten dar serca. Jeśli komuś kiedyś udało mi się pomóc - to w ten sposób może mi się zrewanżować
No i... niech wygra najlepszy (a ja wiem, że to właśnie On i nikt inny).
Pomóc można wysyłając SMS pod nr 72466o treści lekarz.1
Jezu!!! Madzia, przeczytałam treść i ...... ryczę. Jest tak osobista i Twoja.... Czytając myślami byłam przy Was.
Jak wiesz, jestem częstym gościem Forum. Nie zdawałam sobie jednak sprawy, jaką macie mocną grupę przyjaciół. Posty pod Twoim apelem są cudowne - "wysłałem już trzy" , "promujemy anioły" itp. Z całego serca dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i ja też dorzucam smeska - lekarz, który jest profesjonalistą a przy tym po prostu dobrym człowiekiem - przyjacielem chorego - to prawdziwe szczęście. Cieszę się, że mogę w ten sposób też troszeczkę podziękować takim Naszym Aniołom.
Wszystkim zaglądającym do tego wątku, którzy zechcieliby oddać głos podpowiadam, że jest to możliwe jedynie do 29.11.2012 do godz. 23.59.
Z jednego telefonu można oddać dowolną ilość głosów.
Prosimy o bieżące meldunki,żeby faktycznie nie przegapić.Proszę pamiętać,że starsza młodzież wymaga hm...nadzoru O,której godzinie kończy sie głosowanie?
Kończy się 29 XI (jutro, tj. we czwartek) o godzinie 23:59.
Trzeba być więc czujnym, bo może "przeciwnik" czai się, by przed zakończeniem zrobić skok na tę różnicę i wygrać.
Ale już my tu w razie czego ... wiadomo, co.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
A plebiscytowi przygląda się "Wielki Brat" , czyli dyrekcja szpitala, w którym pracuje Mój Lekarz:
Cytat:
Nasze oddziały i lekarze w konkursie „Gazety Lubuskiej
Miło jest nam poinformować, że Czytelnicy „GL” zgłosili do konkursu „Nasz Doktor 2012” oddziały i lekarzy pracujących w szpitalu wojewódzkim w Gorzowie.
Do konkursu w kategorii oddział szpitalny Czytelnicy „GL” zgłosili Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii oraz Oddział Chirurgii Dziecięcej. Oba oddziały dzięki głosom pacjentów są na razie na pierwszym i drugim miejscu.
O Oddziale Anestezjologii i Intensywnej Terapii Czytelnicy napisali w zgłoszeniu: „Personel w najtrudniejszym momencie życia zapewnia życzliwą, troskliwą, fachową i pełną ciepła i zrozumienia opiekę dla pacjenta.” A o Oddziale Chirurgii Dziecięcej, że „personel stwarza dzieciom warunki domowe, jest wyrozumiały i ciepły w kontaktach”.
W kategorii lekarz zgłoszony został Waldemar Gwozdowski, który pracuje jako anestezjolog w Oddziale Anestezjologii i Intensywnej Terapii w szpitalu w Gorzowie. W. Gwozdowski na razie zajmuje pierwsze miejsce.
Czytelnicy o lekarzu: „Podczas wielu lat przyglądania się pracy dr Gwozdowskiego, doszedłem do pełnego przekonania, że jest to lekarz z powołania! Zaangażowany, podchodzący do każdego pacjenta z sercem. Wyśmienity lekarz. Po prostu doskonały znawca sztuki medycznej.”
Plebiscyt „Nasz Doktor 2012” trwa do 29 listopada. Jego założeniem jest docenienie lekarzy, pielęgniarek, położnych, pracowników służby zdrowia, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie.
Informacje o konkursie, a także zasady głosowania znajdziesz na stronie www.gazetalubuska.pl/naszdoktor .
Znalazłam jeszcze coś ciekawego. Nie dość, że ....... to jeszcze » skromny « (artykuł stary, mowa tam jeszcze o pracy w poprzednim hospicjum, ale sylwetkę Mojego Lekarza można tam zobaczyć /wyczytać/ jak na dłoni.. )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum