Niestety,3 miesiące cieszenia się remisja i wznowa. Wykryta przypadkowo w tomografie do profilaktycznego naświetlania na szczęście ma wymiary 8x8mm aktywność bardzo niska. Zaplanowane 2 cykle R ICE. Auto przeszczep.
Przykro mi bardzo, że choroba nie odpuszcza. Niemniej trzeba się trzymać pozytywnego myślenia o kolejnej ścieżce leczenia. Nie będzie łatwo na pewno, ale autoHsct to procedura sprawdzona i niosąca duże szanse na wyeliminowanie choroby.
Czy po zakończeniu leczenia miałeś zrobiony PET? I co w nim było? Całkowita odpowiedź na leczenie, zero „świecących” resztek guza? Czy teraz stwierdzono nawrót wylącznie w oparciu o tomografię? Bez kolejnego PET i biopsji?
W pecie ostatnim była remisja „w miejscu zmian resztkowych uwidocznionych w poprzednim badaniu aktualnie śladowe gromadzenie nieogniskowe się znacznika o wartości nie przekreczajacej metabolizmu wątroby”. Niestety nie opisał radiolog wielkości zmiany resztkowej była 3cmx1cm czego dowiedziałem się przy pecie potwierdzającym wznowe. Wtedy mógłbym miesiąc wczesniej zaczac leczenie bo zrobilem sobie tomograf na własną rękę gdzie opisano zmianę 53x13mm. No ale nie miałem do czego to porównać wiec myśleliśmy z lekarzem ze to resztka po zakończeniu leczenia. W przypadku niepowodzenia tej linii mam przejść terapie car T. Mam nadzieje ze ta szczątkowa aktywność suv 3,5 w stostunku do 2,90 wątroby. Nie będzie przeszkoda dla chemii drugiego rzutu.
Witam. Trochę mnie tu nie było ,jestem po 2 cyklach R ICE (bardzo mocna chemia ponad 2 miesiące po ostatnim cyklu ,a czuje je na sobie dalej.). Uzyskałem remisje i zostałem zakwalifikowany do auto hsct ,które będzie 6 czerwca ( bardzo szybki termin 2 tygodnie od zebrania komórek).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum