Tak sobie myślę: czy czytanie tego forum jest dołujące? Dla mnie nie. Wręcz przeciwnie. Tyle się przecież mówi o znieczulicy, o światopoglądzie opartym na żądzy posiadania, o wyścigu szczurów... A forum Dum spiro spero jest dla mnie poświęcone prawdziwej miłości. Nie tej wydumanej, romantycznej, ale tej najbliżej.
Wręcz moszczę się w dobroci i cieple panującymi tutaj. I od razu czuję sie we własnej chorobie o wiele bezpieczniej.
Dziękuje Wam. I proszę - jeśli tylko możecie zostać i pomagać - to zostańcie, choć na troszkę. Świat nabierze wtedy więcej sensu.
No cóż powiem wam,że dla mnie forum jest jak nałóg.
Codziennie jeśli dorwę chwilkę to siadam i czytam wasze posty,po prostu jestem ciekawa co u was.
Podziwiam wasze osobowości,siłę walki,chęć niesienia pomocy innym.
Bardzo przeżywam gdy ktoś odchodzi,wtedy czytam jeszcze raz posty od początku.
Nawet nie wiecie ile znaczy dla mnie to forum.
jasne Mówisz masz. Ja też się nigdzie nie wybieram...
no chyba że jak się przeprowadzę to może być problem z netem ale i wtedy będę kombinowała by do Was zaglądać
[ Dodano: 2010-01-17, 09:54 ]
Dobra kochani, dosyć marudzenia. Porozmawiajmy o czymś przyjemnym i miłym.
Dziewczyny byłyście już na wyprzedażach? Sąsiadka moja a Reserved pracuje i mówi że 70% weszło i ludzi cała kupa i towaru sporo w przecenie.
Powiem Wam że jestem z dziećmi uziemiona bo mąż przez weekend pracuje szkoli w Kielcach i nie mam jak jechać na wyprzedaże i moja sąsiadeczka mi przynosi jakieś ciuszki ja przymierzam i jak mi pasuję o sobie zostawiam Już drugi rok pod rząd tak robię zakupy, bo wcześniej w tym czasie Milenkę urodziłam i też nie miałam jak skorzystać z zakupów
Ja tam też się nigdzie nie wybieram. Mam kupę roboty, bo sesja na dwóch kierunkach to nic przyjemnego, ale dzień bez forum = dzień stracony :)
A co do wyprzedaży - kurczę, co sobotę jestem w centrum handlowym bo tam robimy takie cotygodniowe zapasy spożywcze, czasem wejdę do jakiegoś sklepu i owszem, przeceny są, ale żeby 70% to nie widziałam.. No i towar też różny, czasem z oderwanym guzikiem albo dziurką pod pachą ;) ale jak się człowiek postara, to coś fajnego znajdzie, tylko trzeba mieć duużo czasu i cierpliwości :)
dla Mnie z 2 dzieci i mężem zakupy to koszmar. One po całym sklepie latają a mój mąż się wkurza i biega za nimi. Także szkoda mi go zawsze i 5 sek i po zakupach
Dlatego też prawie wszystko kupuję na allegro. Dzieciaki nie przeszkadzają spokojnie mogę pooglądać ciuszki i dla nich i dla siebie.
A co studiujesz absenteeism ?
Dokładnie, allegro to najlepszy sposób na zakupy :) i nawet jeszcze większe okazje niż na wyprzedażach się trafiają ;)
Studiuję sobie pedagogikę specjalną na uniwerku plus 2letnie studium farmaceutyczne zaczęłam od września :) no ale dobra, to nie wątek o mnie tylko taki ogólny, więc ćśś :P
moja bratowa w marcu odbiera dyplom z farmacji
najpierw skończyła technika a potem poszła na mgr .
też kiedyś chciałam iść na pedagogikę specjalną, nawet zawoził Mnie już tam wujek z papierami ale zaczął mi tłumaczyć że ja ze swoją słabą psychiką to bym się za bardzo każdym i wszystkimi przejmowała i żałowała każdego że lepiej jak pójdę na administrację i będę sobie studiowała i u niego pracowała. Tak też zrobiłam. I to była pomyłka. Studia nudne, praca z upierdliwymi lokatorami No cóż błędy młodości .
.
ja skończyłam terapię pedagogiczną, pracuję jako pedagog. Też najsilniejszej osobowości nie mam, ale praca daje mi satysfakcje ogromną, , mimo iż przeżywam wszystko co złe i wszystkich tych, którym pomóc nie jestem w stanie
[ Dodano: 2010-01-17, 19:39 ]
kupujecie przez allegro czy w sklepach internetowych??
ja przez allegro kupuję
a w aptekach internetowych kupuje kosmetyki kremy jakieś witaminki dla dzieciaków.
a ostatnio kupiłam na allegro kosmetyki z apteki i mieli poślizg i wysłali dopiero po tygodniu i w zamian za zwłokę dostałam całe mnóstwo próbek kremów vichy, także w krem jestem zaopatrzona na ho ho
aha, więc muszę tam zajrzeć, do aptek. Dziś zamówiłam sobie na allegro spodnie dresowe, bardzo lubię w takowych chodzić po domu, ku ogromnym niezadowoleniu mojego faceta spodnie nawet nie takie drogie, myślę że będę zadowolona, miłego wieczoru, zmykam w pościel poczytać
Ja przeceny oblatuje w internecie...zamawiam 2 rozmiary kazdej rzeczy, dostawe mam do domu, potem w spokoju mierze i odsylam co nie pasuje ;-) chodzenie do sklepow w czasie przecen jest niezwylym przezyciem: tlok, scisk, sceny dantejskie...poza tym mamy tu swietny destockage - czyli koncowki serii, rzeczy po sezonie, w cenach baaardzo zredukowanych caly rok, wiec nie napalam sie az tak bardzo...
poza tym:
jak cos Ci sie podoba - to jest za drogie
jak sie podoba, nie jest za drogie - to nie ma rozmiaru
jak sie podoba, nie jest za drogie, jest rozmiar - to okazuje sie, ze zle lezy
jak sie podoba, nie jest za drogie, we wlasciwym rozmarze, dobrze lezy i kupisz, to po rozwali sie po pierwszym zalozeniu
Pozdrawiam cieplo
a
_________________ Niemożliwość jest opinią. Możliwość jest stanem ducha.
tylko wciąż mi się wydaje że a int jest drożej bo koszty + wysyłka, albo może ja nie wiem gdzie szukać, ponieważ nie mam jeszcze takiego doświadczenia
pozdr
wiesz ana7 w innych krajach inne zarobki inne ceny ciuszków
u Nas koszty przesyłki są sporawe przy zakupie jednej bluzeczki. Nie bardzo się opłaca, no chyba, że jakaś superowa i droga na uroczystość to warto mieć taką oryginalną rzecz.
Ja jak kupuje dla dzieciaków to tak żeby kilka rzeczy można zakupić a jak dla siebie to albo koleżankę pytam czy czegoś nie chce albo mamę wtedy przesyłka na pół jest.
Ale powiem Ci że właśnie koleżanka mi powiedziała mi że w Niemczech jest co sobotę i niedzielę wyprzedaż w jakimś dużym sklepie i można za 1 EURO kupić fajny ciuszek
Firma Primark, Early Days i inne firmy. A u Nas na allegro dla dzieciaków te rzeczy trzeba sporo zapłacić. No ale w Niemczech nie mam nikogo i trzeba wydawać u Nas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum