andrzejf13, morfologię z rozmazem, powinno się robić, po to aby w porę móc zareagować, gdy któryś ze składników krwi spadnie, a wtedy chemioterapia bedzie przesunięta, co nie jest wskazane.
Pamiętaj również, aby żona po chemioterapii, dużo piła. Chodzi o szybkie wypłukiwanie składników chemioterapii z organizmu, co oszczędza nerki.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Dzisjaj przywiozłem żonę ze szpitala ,następna chemia miała być 21 ale lekarz tak jak powiedział ze względu na święta przesunął na 27.12,jak mi wytłumaczył podrugiej chemii nasilą się wymioty.
Leczenie: I cykl chemoterapii: Cisplatyna,Etoposid,Atossa,Metoclpramid,płyny infuzyjne:Spiriva,Oxodil,DHC Continus.
Rp:Continus 60,Setronon,Metoclopramid.
Czy są nowocześniejsze leki słyszałem o jakiś kapsułkach ?
Nie jestem lekarzem i nie pracuję w szpitalu, nie znam procedur dot. podawania chemii w święta czy innych, więc nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje wątpliwości. Najlepiej byłoby je rozwiać u lekarza.
rozmawiałem z lekarzem i nie chodziło o święta bo nie podają ,drugie podanie skończyło by się w Wigilie i lekarzowi chodziło o komfort żony bo prawdopodobnie miała by większe odruchy wymiotne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum