Być może trzeba by zwiększyć dawkę, ale pamiętając przy tym o dożylnym podawaniu elektrolitów. Być może to wynik wspomnianych przerzutów, być może to obrzęk limfatyczny.
Powinien ocenić to lekarz, naprawdę dobrze byłoby rozważyć sprawę hospicjum domowego - wówczas mielibyście ciągłą pomoc, choćby w takich sprawach ..
Narazie ze wszystkim dajemy sobie rade ,niepokoja nas te nogi ale to wiemy ,że ma od wątroby w szpitalu brał coś osłonowego .We wtorek jadą do Onkologa może coś zleci.Hospicjum domowe napewno będziemy załatwiali ....chodz tam gdzie tata mieszka nie ma nic ,nie wiem w jaki sposób się to załatwia
_________________ Tatulek [*] 12-12-2011 godz 7:50 .Spoczywaj w Pokoju.
asia77,
Na stronie Fundacji znajdziesz adresy hospicjów: http://www.fundacja-onkol...y/hospicja.html
Potrzebne będzie skierowanie (może być od lekarza pierwszego kontaktu).
Pozdrawiam
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Tata miał być poddany badaniom klinicznym czy ze względu na wyniki nie został zakwalifikowany ?
Nie znam wszystkich wyników taty, więc nie wiem. Najprawdopodobniej nie został zakwalifikowany z powodu nie spełniania wszystkich kryteriów włączających do badania, bądź spełniania kryteriów wyłączających z badania.
Z tego, co widzę, jednym z kryteriów wyłączających z badania jest obecność płynu w jamie opłucnej - to już mogło wykluczyć tatę z udziału w badaniu.
A skąd u taty wzrost wagi ?skoro nic prawie nie je ,pije Nutridrinki które też nie są wskazane ze względu na białko działające na wątrobe ale hyba się nie tyje aż tak po tym .Czy powodem może być woda zbiejąca się ?
_________________ Tatulek [*] 12-12-2011 godz 7:50 .Spoczywaj w Pokoju.
Niecały miesiąc temu pisałaś, że tata strasznie schudł - może po prostu po Nutridrinkach trochę odbudowuje wagę. Ciężko to stwierdzić nie widząc pacjenta czego to wynik.
Asiu, nie widzimy taty więc nie możemy tego stwierdzić. Może to być niestety wynik progresji, zbierającej się wody czy różnych obrzęków - na 2 Nutridrinkach dziennie tata raczej nie przytyłby "aż tak". Może macie po prostu wrażenie przybrania na wadze.
Bardzo mi przykro, ale wygląda to wszystko na ostatno etap choroby nowotworowej. Skoro lekarze nie podejmują się leczenia to znaczy, że w obecnej sytuacji mogłoby to bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Mój tata również walczy z rakiem jelita grubego z przerzutami do wątroby i płuc od ponad 8 miesięcy. Na razie chemioterapia działa i przerzuty się zmniejszają, ale nikt nie wie jak to długo potrwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum