sylw38, lekarzem nie jestem ale na mój "chłopski rozum" to lepiej żeby Tata poszedł się zbadać. Jeśli organizm jest osłabiony to łatwo aby zwykłe przeziebienie przerodziło się w cos poważnego (zapalenie płuc).
sylw38 napisał/a:
mam pytanko tata mój, niechce iśc do lekarzy, boli go ręka nie mogę go namówić aby pójść do lekarza, chyba sobie ubzdurał że wyzdrowiał tymbardziej że czuje się dobrze
czy byliście u onkologa w sprawie bolącej ręki?
Przeziebienie przeziębieniem a co z ręką?
[ Dodano: 2011-12-14, 12:34 ]
Czy Tata miał wkońcu wykonanie TK głowy? Czy nadal stabilizacja?
Tata od tamtej pory nie był u lekarza i niechce iść powiedział że po nowym roku, ręka tatę boli ponieważ miał ją kiedyś połamaną dokładnie w miejscu obojczyka i dlatego odczuwa odczasu do czasu ból. Jeśli chodzi o TK głowy to nie miał robiony jeszcze bo nie był u lekarzy.
_________________ Sylw
Rozsądny człowiek nigdy niczego nie realizuje...
to niech będzie po nowym roku. Faktycznie niech Tata ma spokojne święta. Ale może umów się z nim, że załatwiasz wizytę u onkologa juz na początek stycznia. Jak wizytę umówisz to będzie musiał iść.
mam pytanko, tata od kilku dni zaczął pluć krwią, niechce iśc do lekarza, wiem że to napewno powrót choroby. Słuchajcie jakie mogą być skutki tego plucia i czy brachoterapia-naświetlanie ponowne może jeszcze spowolnić chorobę?
co można zrobić w jego stanie, choć dobrze się czuje ale już zaczął kaszleć i pluć?
_________________ Sylw
Iść do lekarza! Nie ma sposobu samodzielnego poradzenia sobie z krwiopluciem.
Możecie wcześniej wykonać morfologię, ale tak czy inaczej wizyta u lekarza jest absolutną koniecznością.
sylw38, tak jak pisała absenteeism, - do lekarza. Na krwioplucie też są leki a jednoczesnie jest to objaw, że coś się dzieje. Nie ma co zwlekać.
Pozdrawiam,
Ewelina
niestety tata się uparł i niechce nawet na SOR iść, traedia. Ubzdurał sobie po nowym rokiem i koniec. Nawet mu nie przetłumacze....
[ Dodano: 2011-12-27, 11:16 ]
słuchajcie a co w sytuacji taty można jeszcze zrobić?
bo TK głowy nie zrobili,
TK klatki niedokońca dobrze obisane,
czy on może znów chemie brać lub mieć naświetlania od wewnątrz pod narkozą tak jak miał wześniej to robione? Czy może radio jeszcze może zadziałać lub chemia?
_________________ Sylw
słuchajcie a co w sytuacji taty można jeszcze zrobić?
Przedewszystkim powinien pójść do lekarza.
Krwioplucie może być oznaką progresji, jeżeli zostanie potwierdzona to najprawdopodobniej zostanie Wam zaproponowana chemioterapia II-go rzutu.
Naświetlań głowy WBRT, jeżeli coś by się w niej działo, niestety nie można powtórnie zastosować.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Witam Was,
po wizycie lekarskiej u onkologa radiologa, lekarz zalecił nam wizyte kontrolną w poznaniu na brachyterapie. Aby najpierw sprawdzic powód krwioplucia, i wtedy mieć jakiś obraz plus jeszcze napewno rozważyć możłiwość naświetlania kończyn. Jeśli chodzi o rezonans padło zdanie, iż w tym momencie i na ten czas nie ma sensu robić. Faktycznie tak mże być??
_________________ Sylw
Napewno dlatego, że powtórnie nie ma wskazań do naświetylań głowy. nie ma też sensu zdaniem lekarza robić rezonansu.
Czy na krwioplucie przepisał lek ?
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
nie, nie ma żadnego przepisanego leku na krwioplucie. A powinien? Pani nam powiedziała że 18 stycznia sprawdzi sama co tam się dzieje i wtedy będzie można pojąć decyzje co dalej.
_________________ Sylw
hmm narazie tata już nie ma krwioplucia, a w środe jedzieny na brachyterapie więc zobaczymy co tam się dzieje. Choć powiem Wam że tata dobrze sie czuje aż dziwo i do pracy poszedł wiec o chorobie tak niemyśli
pozdrawiam Was
_________________ Sylw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum