Wznowa byla to prawda, udalo się ja wyciąć. Jednak po TK klatki piersiowej wykluczono jakąkolwiek radioterapię. Za 6 miesięcy kolejne TK badania krwi. Lekarze powiedzieli, że mamy przypadek jest wyjątkowo trudny i nie ma dla niej metody leczenia. Jedynie Nexavar. Jeśli za pół roku guzy w płucach znów powiększa się lub rak pierwotny znów zaatakuje wznowa to wtedy ten lek trzeba będzie podać.
Czy ktoś z Państwa mógłby mi doradzić, przy aktywnym procesie nowotworowym można pić soki z owoców granatu i jeść pestki suszonych moreli? Czytałam wiele dobrego o tych owocach.
Czy powinno się wspomagać organizm tylko w czasie remisji choroby?
Co do pestek z suszonych moreli to też słyszałem wiele dobrego więc swego czasu zacząłem je jeść w większych ilościach (dokładnie nie pamiętam ale około. 10 - 15 szt. dziennie) w efekcie czego nabawiłem się silnego bólu żołądka i wówczas uwierzyłem w to czego wcześniej nie chciałem usłyszeć: amigdalina NIE uleczy z raka. Tak więc z własnego doświadczenia odradzam pestki suszonych moreli, to nie leczy, a może zaszkodzić.
Pozdrawiam.
Niestety u mamy pojawiła się kolejna wznowa miejscowa (1,5 mca temu), przez ten czas mama spuchła w okolicy policzka/oczy/żuchwy. Zapalenie zębów wykluczone. Antybiotykoterapia niewiele pomogła.Na szczęście udało się dostać expresowy termin tomografu twarzoczaszki i klatki piersiowej w Gliwicach. Niestety lekarz prowadzący podejrzewa kolejny przerzut. Mama ma już przerzuty w płucach. 4 maja jest konsultacja wyniku i rozmowa z chirurgiem czy jeszcze podejmie się kolejnej operacji wycięcia wznowy. Ostatnia operacja była już bardzo trudna...
Wiem, że rak niskozroznicowany jest dość rzadki, ale czy jest ktoś na forum kto jest w podobnej sytuacji? Jakie są rokowania przy przerzutach? Czy są jednak jakieś metody leczenia/ zatrzymania rozwoju choroby?...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum