Amri, dzisiaj Twoj dzien, calym sercem jestem z Toba. Ja jeszcze odsypiam poniedzialkowa chemie, a do tego mam jeszcze uboczne dzialania neupogenu, wiec praktycznie nie wstaje z lozka.
Ciesze sie, ze tak dobrze znosisz chemie, oby tak dalej.
Pozdrawiam cieplutko
Już po 3 chemii Miałam dwa wkłucia, bo przy pierwszym od razu zrobił się krwiak i okrutnie piekło, więc pielęgniarka szukała innej żyły. Na tej krwiak też się zrobił, ale na koniec i mniejszy Mam nową maść do smarowania i kilka innych wskazówek, jak wzmocnić żyły.
Dziś mnie od rana okrutnie mdli... to chyba efekt sterydu. Teraz leżę w łóżku z laptopkiem, ale chyba zaraz zasnę
Muszę jeszcze zgłosić się do mojego gina ze względu na tą długą miesiączkę... Mam nadzieję, że nic złego się tam nie dzieje (byłam u niego w grudniu i było wszystko cacy!)
Witaj amri.
Jesteś mocną kobietą .Trzymaj tak dalej a zanim się obejrzysz a już bedziesz po chemii. Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny bo jedziemy na tym samym wózku
czytam Cię od początku ale dzis postanowilam naskrobac do Ciebie kilka slow.Wierzę,że Twoj optymizm i wola walki pomoga poradzic sobie w wszelkimi przeciwnosciami losu.
Wierzę,że wiele, wiele razy usmiechniesz sie patrzac z rozrzewnieniem co nabroi Twoja pociecha i moze kiedys wniuki .Wiem, wiem to odległa perspektywa ale my matki mamy dla kogo "walczyc"
Serdecznie pozdrawiam.
Zajrzyj kiedys do mnie .
Kasia
Po 3 chemii kciuki zdecydowanie potrzebne... Mdli mnie, strasznie drażnią mnie zapachy... leżę dużo...
Żyły wyglądają okropnie... smaruję, mam nadzieję, że do następnej chemii wydobrzeją i będzie gdzie się wkłuć
Witaj amri
po chemii to normalne że drażnią Cię zapachy jedz to na co masz ochotę i pij też to na co Ci przyjdzie smak , no no tylko nie alkohol, bo też możesz mieć takie smaki
żyły dojdą do siebie , nie martw się będzie dobrze
uśmiech na buzi Twojej , bo będę grozić paluszkiem o tak
pozdrawiam cieplutko
Sorki, że tak dawno się nie odzywałam, ale... był moment, że forum działało na mnie przygnębiająco
Wczoraj miałam 5 chemię, przedostatnią. Muliło mnie okrutnie... dziś już lepiej. Moje żyły po 4 chemii jeszcze nie doszły do siebie, ale pielęgniarce udało się znaleźć miejsce do wkłucia.
Przed chemią byłam 2 razy (prywatnie) na drenżu limfatycznym, bo zaczęła mi puchnąć mocno ręka. Wczoraj poprosiłam chemika o wypisanie skierowania na rehabilitację - on był zdziwiony, że chirurg mi nie wypisał - strasznie zrzucają tu odpowiedzialność jeden na drugiego A jak rozmawiałam z lekarką z rehabilitacji, to mówiła mi, żeby chemik wypisał mi skierowanie
Przede mną jeszcze jedna chemia, po świętach, jak Ty - Mana. Mam nadzieję, że wyniki będa nadal dobre Wczoraj udało mi się podejrzeć tylko, że hemoglobina wynosi 12,5. Ale lekarz stwierdził, że wszystkie wyniki są dobre.
Dawno mnie tu nie było, ale... musiałam odpocząć od czytania... wczoraj wzięłam ostatnią, 6 chemię. Było tyle ludzi, że poszło bardzo szybko - podłączyli mnie ok. 9.45, a o 11.15 było po wszystkim. Na razie czuję się w miarę ok. Lekko mnie muli. Przed chwilką sąsiadka zrobiła mi zastrzyk, więc pewnie jakieś 2-3 dni samopoczucie będzie gorsze.
4 maja mam wizytę u radioterapeuty, mam nadzieję, że uda się wkręcić na jakiś szybki termin
Witaj amri!
Widze, ze nadal nasze terminy ida leb w leb. Ja tez zakonczylam w tym tygodniu chemie (8) tyle, ze we wtorek. Dzisiaj bylam na wizycie u radiologa i czekam az sie do mnie odezwa z wyznaczonym terminem i klinika gdzie bede miala naswietlania. Czuje sie bardzo oslabiona, ale mam nadzieje ze to minie.
Pozdrawiam cieplutko
Amri pisałaś w innym wątku o tamoxyfenie, ale odpiszę Ci tutaj. Tematem byłam zainteresowana i pytałam na radioterapii wszystkie które spotkałam. Te które miały brać to już brały, tylko jednostki mówiły że jeszcze rozważają lub czekają na decyzję. Czasami zaglądam na blog. Trzymaj się
gaba, dzięki:) Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak grzecznie czekać na zakończenie radioterapii i wizytę u lekarza Wiem, że mam jeszcze dostawać zastrzyki z Zoladexu, ale to też po radioterapii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum