moja dawka jodu wynosiła 70 MBq czyli ok 2 mCi- to jest dawka diagnostyczna. Uważam , ze jest to niewiele ale wczoraj w domu wykonano pomiar na mojej skromnej osobie i wyszło, ze trochę promieniuje. W niektórych miejscach na moim ciele wynosiło nawet do 30 mikro Sv
Pomiar Gamma plus Beta
(pomiar promieniowania gamma).
Piłam dużo wody niegazowanej, chyba ze 2 litry. Dziś po pomiarach pozostała jedna trzecia tego co było. Największe promieniowanie nadal było w okolicy żołądka i serca. Najmniejsze w okolicach stóp.
Ptaszenio- jeszcze większe wrażenie jest gdy to urządzenie brzęczy i piszczy jak pojawiałam sie w odległości ok metra.
DZIŚ BYŁ TRZECI DZIEŃ
MAŁE --WIELKIE ZWYCIĘSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pokonałam drania
a wyniki miała takie:
TSH 50,9
TG 3,76
Anty-TG <0,9
SC-T24- 0,32% na tle śladowego wychwytu uwidocznił się fragment o nieznacznie zwiększonym gromadzeniu radjojodu. nie ma ognisk wychwytu.
CA 2,26
K-4,20
MG- 0,81
SÓD 136,1
FOSFOR 0,91
zalecenia - brać Euthyox docelowo 125 a w dwa dni niekolejne 150
dzisiejsze pomiary- czyli natężenie zmalało prawie 30-krotnie w czwartym dniu. Jest ono jeszcze ponad 7-krotnie wyższe od naturalnego tła promieniowania.
według średnich zaniku wygląda na to , ze mój organizm bardzo szybko wypłukał jod. Od dzisiaj zaczynam wykonywać normalne codzienne czynności domowe.
Jutro pozostanie tylko wyprać oddzielnie ubrania z ostatnich trzech dni oraz pościel. I zapominam o jodowaniu.
po jodowaniu nie ma juz śladu.
Natomiast jest ślad po niedoczynności. Jestem jeszcze opuchnięta a ta powoli ze mnie uchodzi. Mam z tym problem fizyczny ale trochę również psychiczny.
Do tego dochodzą chwiejne stany emocjonalne pewnie spowodowane mieszaniną byłego stresu i niedoczynnością.
Jest tylko nadzieja że jutro będzie lepiej...
moja blizna ewaluuje, pewnie jak każda. Jest bardzo ładna. Niedawno jedna pani stwierdziła, że robota zegarmistrzowska. Blizna cieniutka , gdyby nieznaczne zaróżowienie to byłaby niewidoczna. Wcześniej pisałam , ze Contractubex mnie uczula, wiec stosuję zwykły żel na blizny bez nazwy. Po zastosowaniu wybiela sie blizna i nieznacznie zmniejsza. Ale nie zmniejszy sie bo właściwie nie ma z czego sie zmniejszyć. Choć jak czasami masuje, to czuję że jest zgrubienie właściwe dla blizny.
Przez te letnie miesiące bardzo uważałam ,aby nie opalić szyi.
Było to bardzo męczące. W tym roku lubię dni pochmurne.
witam Was Kochani
dawno mnie pisałam. minął miesiąc jak biorę Euthyrox.
mam wyniki -TSH 0,701,- a więc jeszcze trochę mam niedoczynności
i zrobiłam sobie jeszcze FT 4 - wyszło 1.89 (norma o,93- 1,7).
Zastanawiam się, czy te wyniki są jakość skorelowane ze sobą. Czy po operacji raczej nie bierze sie ich razem pod uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum