A czy dysponujesz już może jakimiś badaniami obrazowymi, na podstawie których zdecydowano o zabiegu, oraz wcześniejsze - z leczenia, po leczeniu? Bo, przypominam, do tej pory opieramy się tylko na Twoich opisach sytuacji, i z nich wyciągamy wnioski.
Na ich podstawie - opisywanego raka trzustki z przerzutami do wątroby i progresją w trakcie chemioterapii - żadne standardy nie wspominają o wykonywaniu zabiegów chirurgicznych.
dokumenty wszystkie mamy to oczywiste tylko musze poskanować a mam problemy sprzętowe .z aparatu też nie moge zgrac jako zdjęcia ale jutro pojutrze to ogarne mama nadzieje
Kamilu, bardzo się cieszę, że szukałeś pomocy. Że znalazłeś Lekarza, który w należyty sposób mamą się zaopiekował. Że chciał pomóc. Jesteś przykładem dla innych.
Że w nosie miałeś jakieś tam "standardy" i statystyki. Oby takich ludzi jak Ty było coraz więcej. I wzmacniaj mamę. Tak jak ja wzmacniałam swojego męża. I nadal to robię.
Wszystko pomału ogarniesz, ważne, że mama jest pod dobrą opieką. I konsultuj z innymi lekarzami.
Masz coraz większą wiedzę o choróbsku, przydaje się, prawda?
Pozdrawiam Cię bardzo, bardzo serdecznie.
I nie słuchaj tych, którzy mówią, że już nic nie da się zrobić.
Że w nosie miałeś jakieś tam "standardy" i statystyki.
Posiadanie w nosie statystyk - jak najbardziej.
Posiadanie w nosie standardów i zaleceń prawidłowego postępowania - nie bardzo.
Medycyna to nie styl dowolny. Owszem, to sztuka, w której trzeba czasem pogłówkować, znaleźć inne rozwiązania niż te proponowane, ale nie sztuka łamiąca podstawowe zasady.
W sytuacji mamy kamila.k najprawdopodobniej operacja była zabiegiem czysto paliatywnym, być może zachodziło ryzyko niedrożności i stąd konieczność wykonania zabiegu. Mogło to też wynikać z dolegliwości bólowych i chęci ulżenia pacjentowi.
Nie jest to więc jakieś odbieganie od standardów, a zabieg wynikający ze wskazań życiowych (niedrożność) lub chęci zminimalizowania bólu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum