U mamy zaczeły pojawiac sie siniaki- miała juz małe krwiaki pod kolanem ale wczoraj zauwazyłam siniaki na plecach i łokciu. czy ma to zwiazek z choroba???Ból jest raz ćmi raz boli. Mama ma wysoki próg bólowy.Pozdrawiam.
Dzis lekarka z hd dała juz na stałe 3 razy dziennie poltram combo . ból jest ciagle niby nie mocny ale czasami mama mówi ,że wytrzyma i że przejdzie...zauwazyłam ,że mimo ,ze mama je to juz wydaje mi sie ze z przymusu , bo trzeba jesc. Kiedys jadła z apetytem.
i dostała skierowanie do kardiologa mimo odstawienia leku puls dalej niski. bradykardia.
Pozdrawiam.
Hej.
Bol sie nasila mimo stosowania 3 razy dziennie poltramu . doszlo tez wieksze splatanie , otepienie.Pilnujemy mamy non stop , bo nie wiemy co może jej sie wyobraźic.(a ostatnio ma duuużo wyobraźnie ).
Chyba będe dzwonic do pielegniarki z h.d ale co mozna zrobic ???? wieksze dawki??? A tak było dobrze jak nie bolało aż myslelismy ,że rak to pomylka-lekarze mieli racje......że ból przyjdzie...
Hej.
dzis mamy wizyte pani doktor a mama słabnie , nadmiernie sie poci i swedzi skóra szczególnie w nocy pod pieluszką. wczoraj przewróciła sie . Ma siniaki. Poradzcie o co zapytac lekarza ( wiadomo ja wszysto mówie nawet pisze sobie aby nic nie przeoczyc) aby ułatwic mamie i sobie funkcjonowanie.
Pozdrawiam.
tak juz po . Mama ma miec naklejany cały plaster. I na plecy -nakleiłam na dekolt i zaraz sciagneła.Bylismy na przeswietleniu stłuczonego biodra , bo oprócz siniaka powstał mega obrzęk . Ale to tylko mocne stłuczenie,
Mama od niedzieli ,,spotyka,, sie z umarłymi a od wczoraj czeka na swego brata nieżyjacego ,bo miał przyjsc.Co chwila zrywa sie i chce otwierac drzwi wejsciowe. Nawet kazała kupic ciasto do kawy dla gosci. Kupiłam.....
Czas pokarze co bedzie.
Pozdrawiam.
Mame zaczyna bolec całe ciało. I doszło majaczenie , cały czas mówi-raczej bełkocze ale dosc głosno. zaczeło sie wczoraj około południa i cała noc ....zauważyłam tez cos jakby drgawki jak lezy ...I chce wódki- nie dam bo mama miała problem z alkoholem.A co do zmarłych - coraz wiecej imion sie pojawia.
babusza,
Ustal z lekarzem, może dawki leków za duże albo organizm musi się przyzwyczaić do takiej dawki. Może niestety być też zbliżający się koniec, nie chcę być tutaj złym prorokiem więc przepraszam jeśli słowa napisane przeze mnie wprost Cię zabolały ale wiesz, że piszemy prawdę. W pierwszej kolejności zapytałabym lekarza czy nie są te majaki od leków.
Była pielegniarka z hd i po konsultacji z lekarzem mama ma dodatkowo HALOPERIDOL na uspokojenie . I jak miała apetyt to juz ... Nie wiem czy z choroba nowotworowa czy z alzhaimerem to sie wiaze. Moze razem i taki efekt .Mama zapomina jak sie je - teraz je ja małe dziecko widelcem ale pomaga druga reka. Mowi cały czas- bełkocze noc i teraz... bez przerwy. W nocy spałam koło niej aby nie wychodziła z łóżka, bo cały czas sie zrywała.
Tak wiem jej czas juz powoli dobiega do końca. Modlę sie aby w miare bezbolesnie odeszła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum