Witam serdecznie :-)
Mam problem.. 3 miesiące temu z powodu nieprawidłowych krwawien i plamien zostałam skierowana na test roma który wyszedł 19,5 norma do 7,4 badanie usg jajników dobre tylko jakaś zmiana w macicy miesniak, polip? Mam wyznaczoną ale dopiero w grudniu histeroskopie diagnostyczna..obecnie znów markery i wynik 19. Czuję się jak w stanie zawieszenia nie bardzo wiem co robić czy iść prywatne na rezonans bo jak wiadomo usg nie zawsze wykrywa małe zmiany czy czekać? Moja Pani Doktor twierdzi że jeśli histeroskopia będzie ok to czekamy pół roku by powtórzyć markery i to jest dla mnie najgorsze czekać.. Czy ktoś z Państwa miał podobny problem? Bo naprawdę nie wiem co robić czy działać czy czekać? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Hej
Mam podobna sytuacje do Ciebie. U mnie w ciagu mca roma urosla z 12.5 do 20%. Na razie wywolana zostala u mnie miesiaczka, ktora byla zatrzymana. I w pt mam kontrole i decyzje, co dalej. W moim przypadku w sierpniu byla torbiel 6cm na jajniku, ona w ciagu mca zmniejszyla sie o 1 cm, ale za to markery wzrosly. Mam nadzieje ze nasze historie zakoncza sie na strachu
witajcie
nie wiem, czy powinnam, ale czy mogę zapytać jaki jest dalszy ciąg Waszej historii? czy torbiele mimo podwyższonego wyniku testu Roma były łagodne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum