On nie poszedł spać tylko pewnie siedzi i już zjadł z .. połowe tego
na pewno zjadł , a nam smaku narobił , jęzor wisi aż do pasa , fotki nie dał żebyśmy chociaż popatrzeli , a pierogi ruskie robione przez Gazdę pierwsza klasa gwarantuje
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
No zjadłem chyba ze sześć, takich co to mi się rozwaliły podczas gotowania... Więcej nie dałem rady, bo obiadek późny wciągnąłem... A zaraz do hurtowni trza jechać i w koło Macieju....
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
To jest proste strasznie. Ziemniaki gotujemy, twaróg tłusty być musi (jeszcze lepiej bundz zmieszany z bryndzą... Bundz najlepszy Ogórek robi, a bryndzę Gumulak, ale pewnie nie znacie ich, bo to chłopy z Wierchomli). Proporcje mieszania dowolne, ale minimum pół na pół, za wskazaniem do zwiększania udziału ziemniaków. Do tego smażymy cebulkę na złoty kolor. Do smażącej się cebulki dodajemy vegetę. Całość mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Jeśli farsz za gęsty, to troszkę śmietanki dajemy. Jak jest świeża mięta, to drobniutko siekamy i też dodajemy. Ciasto to chyba wiadomo jak. Najlepiej podawać ze skwarkami ze słupków boczku wielkości najmniejszego palca u ręki i ze smażoną cebulką. W wersji postnej z masełkiem. Koneserzy oprócz wyżej opisanej okrasy dodają do ruskich gęstej, kwaśnej śmietany na talerz...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum