plamiasta, -świetne!Mogę wkleić do maila moich przyjaciół,czy też masz wyłączność na ten wpis
Pozdrawiam
na nic wyłączności nie mam, chyba że na męża ale i jego czasem bym oddała lub zamieniła ...np na mikrofalówkę hi hi hi (nawet zepsutą)bo potrafi tak że głowa mała
A na obiad - rosołek, oraz kurczaczek w winie z ziemniaczkami i surówką szefa... (kapusta pekińska, ogórek, cebula, pomidor + sos z kefiru, kwaśnej śmietany, majonezu, musztardy francuskiej, kopru, czosnku, octu balsamicznego, soli, cukru i różnych takich). Kurczak duszony jest w winie, potem smaruję go czymś takim, co sam robię i nikomu nie mówię co to, i na chwilę wsadzam do pieca na 250 stopni, to się skorupka na nim robi trochę jak na zapiekanym beszamelu (ale tylko z wyglądu). Dzięki wcześniejszemu duszeniu w winie z szykanami (cebulka, gorczyca, czosnek i różne takie), mięsko w środku kurczaka ma smak, a dzięki zapieczeniu ładnie wygląda i ma brązową fajną skórkę...
[ Dodano: 2012-05-13, 12:13 ]
A rosół oczywiście na: korpusie z kury, gęsiej szyi, kawałku wołowego szpondra, z włoszczyzną oraz liściem włoskiej kapusty, suszonym grzybkiem. Koniecznie odszumować w trakcie gotowania, mięso i warzywa wkładamy do zimnej wody, żeby cały smak wywarowi oddały, no i gotujemy 2-2,5 godziny...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Oj Gazdo!Dziekuję za odpowiedz.Toż ten kurczaczek,to musi być coś pysznego!!!
I rosołek,ja przepadam za tą zupką.W ogóle lubię zupy.Już sam pobyt w górach jest frapujący ,a teraz jeszcze tak dobre jedzonko.
Pozdrowienia dla Zlotowiczów,a dla Ciebie
I na sam koniec piec mi się spie...psuł i piekłem kurczaki prawie trzy godziny, i nie wyszły rumiane jak miały , ale zjeść się dało, ofiar w ludziach nie było, a nawet pytania o przepis...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
+ sos z kefiru, kwaśnej śmietany, majonezu, musztardy francuskiej, kopru, czosnku, octu balsamicznego, soli, cukru i różnych takich).
ou la laaaaa
Gazda, kocham Cię
(wirtualnie oczywizda - mój Stary tu czasem zagląda, a z gotowania to tylko mafe i tiebou yap umie)
[ Dodano: 2012-05-13, 23:06 ]
Gazda napisał/a:
[ Dodano: 2012-05-13, 12:13 ]
A rosół oczywiście na: korpusie z kury, gęsiej szyi, kawałku wołowego szpondra, z włoszczyzną oraz liściem włoskiej kapusty, suszonym grzybkiem. Koniecznie odszumować w trakcie gotowania, mięso i warzywa wkładamy do zimnej wody, żeby cały smak wywarowi oddały, no i gotujemy 2-2,5 godziny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum